کد خبر: 4294335
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۰
بریمانی بیان کرد:

اردوهای جهادی بهزیستی مازندران؛ الگویی ملی در توانمندسازی مددجویان

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به نقش‌آفرینی بیش از ۳ هزار نیروی داوطلب در اردوهای جهادی این نهاد، گفت: این اردوها ضمن جلب توجه مسئولان ملی و تبدیل شدن به الگویی موفق در کشور، زمینه رشد فرهنگی، هنری و ورزشی خانواده‌های هدف را فراهم کرده است.

اردوهای جهادی بهزیستی مازندران؛ الگویی ملی در توانمندسازی مددجویانبه گزارش ایکنا از مازندران، فریبا بریمانی، مدیرکل بهزیستی مازندران، امروز ۲۳ تیرماه در نشست با خبرنگاران که به مناسبت هفته بهزیستی (۲۵ تا ۳۱ تیرماه) در ساختمان شیرخوارگان ساری، برگزار شد، با اشاره به اهمیت گستره خدمات سازمان بهزیستی، اظهار کرد: خدمات بهزیستی تنها به پرداخت مستمری خلاصه نمی‌شود بلکه مجموعه‌ای متنوع از حمایت‌های اقتصادی، بهداشتی، اجتماعی، درمانی، پیشگیرانه و توان‌بخشی را برای جامعه هدف خود در سراسر استان به همراه دارد.

وی درباره خدمات اورژانس اجتماعی، افزود: در دفتر فوریت‌های اورژانس اجتماعی مازندران ۱۹ مرکز بحران فعال هستند و اورژانس اجتماعی انواع خدمات از جمله اعزام تیم سیار به محل تماس با خط ۱۲۳ برای حمایت از افراد در معرض آسیب، حمایت قضایی و انتظامی در صورت لزوم و همچنین نگهداری و حمایت موقت افراد نیازمند تا زمان حل بحران را انجام می‌دهد.

۲۰۳ کودک بی‌سرپرست یا بدسرپرست تحت پوشش بهزیستی مازندران

بریمانی تصریح کرد: در سال گذشته ۵۹ هزار تماس با اورژانس اجتماعی ثبت شد که ۱۴ هزار مورد آن در حوزه اختلافات خانوادگی بوده است. همچنین حدود ۲۰۳ کودک بی‌سرپرست یا بدسرپرست تحت پوشش قرار دارند و حدود ۶۵ کودک نیز به خانواده‌های متقاضی واگذار شده‌اند که حتی برخی از آن‌ها، بیماران خاص نیازمند مراقبت ویژه بودند.

مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: در مجموعه بهزیستی، بیش از ۱۷ هزار و ۳۰۰ خانوار مددجویی در حوزه اجتماعی و توانمندسازی از خدمات بهره‌مند هستند. همچنین سال گذشته هزار و ۴۸۰ نیروی مشاور، نزدیک به ۷ هزار تماس و مراجعه مستقیم برای مشاوره را پاسخ دادند و از 2 هزار و ۱۱ مرکز مشاوره غیردولتی ۱۹۰ هزار مراجعه داشته‌اند.

وی افزود: علاوه بر مشاوره، آموزش‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های ده‌گانه زندگی، مهارت فرزندپروری و توانمندسازی نوجوانان ارائه شده تا خانواده‌ها و جوانان برای انتخاب‌های صحیح و کاهش تنش‌های خانوادگی آماده‌تر باشند.

بریمانی درباره حوزه سلامت اظهار کرد: سال گذشته حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ مورد مشاوره انجام شد که منجر به سازش در ۲۲.۵ درصد پرونده‌ها شد. با این حال رتبه پنجم طلاق در کشور به مازندران اختصاص دارد و لازم است برای کاهش این آمار تلاش بیشتری صورت گیرد. غربالگری بینایی و شنوایی کودکان، مشاوره ژنتیک و آزمایش ژنتیک به‌موقع، از برنامه‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از ولادت کودکان معلول و همچنین پیشگیری از نابینایی و ناشنوایی است.

وی افزود: در بخش درمان و تجهیزات پزشکی نیز اعتباری در حدود یک میلیارد تومان صرف حمایت و درمان شده است که نسبت به سال قبل ۳۱۷ درصد رشد داشته و علاوه بر آن، هزینه پروتز و ایمپلنت‌ها و اعتبارات خرید وسایل کمکی توان‌بخشی به مددجویان داده شد که ۳۶ درصد افزایش داشته است.

اجرای طرح جهادی شهدای بهزیستی در مازندران

مدیرکل بهزیستی مازندران همچنین با اشاره به اجرای طرح جهادی شهدای بهزیستی مازندران، اظهار کرد: گروه‌های داوطلب، همکاران بهزیستی و همراهی دستگاه‌ها و خیریه‌ها هر هفته به روستا‌ها اعزام شدند. مازندران ۳ هزار و ۶۰۰ روستا دارد و در یک هزار و ۸۰۳ روستا این گروه‌ها مستقر شدند و بیش از ۶۸ هزار و ۵۰۰ خدمت تخصصی رایگان عرضه شد؛ همچنین ۴ هزار و ۸۲ فرد نیازمند جدید شناسایی شده و ۳ هزار و ۸۸۵ منزل معلول و زن سرپرست خانوار مورد بازدید قرار گرفت، نزدیک به هزار و ۴۹۰ جلسه مشاوره تخصصی در منازل روستایی انجام و هزار و ۳۸۰ قلم وسایل توانبخشی به‌صورت سیار توزیع شد.

این مسئول تصریح کرد: طی این برنامه‌ها، ۹ میلیارد تومان کمک نقدی و غیر نقدی توسط خیرین و داوطلبان در روستا‌ها جذب و حدود هزار و ۸۰۰ بسته معیشتی میان نیازمندان توزیع شد. همچنین شاهد شناسایی خانوار‌هایی بودیم که پیش از این تحت پوشش قرار نداشتند و اکنون از خدمات بهزیستی بهره‌مند هستند.

وی درباره اردو‌های جهادی توضیح داد: این اردو‌ها یکی از افتخارات بهزیستی مازندران است که بیش از  ۳ هزار نفر نیروی داوطلب را درگیر کرده و مورد توجه حتی مسئولان ملی قرار گرفته و الگویی موفق در کشور شده است؛ در این اردو‌ها به باشگاه‌های ورزشی، هنری، تفریحی و فرهنگی برای خانواده‌های هدف توجه شده است. علاوه بر آن، سال گذشته ۲ هزار و ۹۵ نفر براى اشتغال به بازار کار معرفى شده‌اند و بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ مورد مشاوره شغلی و حرفه‌آموزی هم ارائه شد. هدف این است که مددجویان بتوانند مهارت‌های لازم برای کار و درآمدزایی پایدار کسب کنند و زندگی مستقل داشته باشند.

نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
نشست خبری مدیر کل بهزیستی مازندران
انتهای پیام
captcha