کد خبر: 4295011
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸

مسیری که از 6 سالگی با تلاوت قرآن پیوند خورد + فیلم

نفر اول مرحله استانی چهل‌وهشتمین دوره مسابقات قرآن مازندران در رشته قرائت گفت: فعالیت قرآنی را حدوداً از شش سالگی و با تشویق خانواده، در فضای معنوی خانه آغاز کردم؛ از همان زمان کشش و علاقه خاصی به تلاوت قرآن در وجودم بود که هرچه جلوتر آمدم، پررنگ‌تر شد.

برگزیدگان مرحله استانی مسابقات قرآن مازندرانسیدمحمد طاهایی، قاری ممتاز و از چهره قرآنی شناخته‌شده استان مازندران است که کارنامه پرباری در عرصه‌های آموزش، داوری و اجرای تلاوت در محافل مختلف و رسانه‌ها دارد. وی با مدرک کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات و بیش از دو دهه فعالیت تأثیرگذار در ترویج فرهنگ قرآن، به الگویی الهام‌بخش برای جوانان استان تبدیل شده است. در جریان مرحله استانی چهل‌وهشتمین دوره مسابقات قرآن اوقاف مازندران، با این قاری شاخص درباره مسیر زندگی، موفقیت‌ها و دیدگاه‌هایش به گفت‌و‌گو نشستیم که در ادامه متن آن از نظر می‌گذرد.

ایکنا _ لطفاً خودتان را معرفی کنید و ما را در جریان سوابق قرآنی و سایر فعالیت‌هایی که تا امروز داشته‌اید قرار دهید.

بنده متولد ۲۷ اردیبهشت ۱۳۷۲ در شهرستان آمل هستم و مدرک کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات دارم. فعالیت قرآنی را حدوداً از شش سالگی و با تشویق خانواده، در فضای معنوی خانه آغاز کردم. از همان زمان کشش و علاقه خاصی به تلاوت قرآن در وجودم بود که هرچه جلوتر آمدم، پررنگ‌تر شد. خوشبختانه در این مسیر توانستم موفقیت‌های متعددی در مسابقات کشوری و استانی به‌دست بیاورم؛ از جمله رتبه اول مسابقات دانش‌آموزی کشور در سال‌های ۸۶ و ۸۸، رتبه سوم مسابقات کشوری اوقاف ۸۶، رتبه اول مسابقات سراسری هلال احمر ۸۸، رتبه دوم ارشاد اسلامی ۸۸، رتبه دوم سپاه ۱۳۹۷، رتبه اول دارالقرآن امام علی ۱۳۹۹ و رتبه اول جشنواره تلاوت مجلسی ۱۴۰۰.

علاوه بر این، سال‌هاست افتخار تدریس الحان قرآن را در دارالقرآن امام علی(ع) و امام صادق(ع) آمل دارم. موفق به دریافت مدرک داوری لحن قرآن کریم از سازمان تبلیغات اسلامی شدم و سابقه داوری در مسابقات شهرستانی و استانی را نیز دارم. همچنین افتخار داشتم در شبکه قرآن و سیمای استانی، به اجرای تلاوت و اذان و مناجات بپردازم و در سال ۱۴۰۱ در کاروان نور به‌عنوان مبلغ دینی و قاری قرآن عازم مکه مکرمه شوم.

ایکنا _ فعالیت حرفه‌ای تلاوت قرآن را از چه زمانی شروع کردید و چه عواملی باعث شد این مسیر را جدی دنبال کنید.

علاقه من به قرائت قرآن از دوران کودکی شکل گرفت. جذابیت صوت زیبا و تلاوت‌هایی که از رادیو و تلویزیون می‌شنیدم، توجه مرا جلب می‌کرد. هر سال علاقه‌ام به تلاوت بیشتر شد و عملاً مسیر زندگی‌ام با تلاوت قرآن پیوند خورد. این عشق و پشتوانه خانواده موجب شد به شکل هدفمندتری وارد میادین جدی‌تر شوم.

ایکنا _ خاطره‌ای ماندگار از فعالیت‌های قرآنی و حضور در محافل یا مسابقات دارید؟

یکی از خاطرات ماندگارم برمی‌گردد به سال‌های دانش‌آموزی، زمانی که برای نخستین‌بار به محفلی قرآنی در یکی از روستا‌های اطراف دعوت شدم تا تلاوت کنم. میزبانان با احترام زیادی من را پذیرایی کردند و حتی اسمم را روی پارچه‌ای نوشته و در محل مجلس نصب کردند؛ رسمی که برایم بسیار جدید و دلگرم‌کننده بود. پس از تلاوت، طبق رسم همیشگی مراسم، قصد داشتند هدیه‌ای به من بدهند، اما به اشتباه، پدر یکی از شهدا هدیه را متعلق به خود دانست و آن را دریافت کرد. فضای محفل چند لحظه‌ای با تعجب و شوخی همراه بود تا اینکه سوءتفاهم رفع شد و هدیه را به من دادند. این اتفاق برای سن و تجربه آن روز‌های من، بسیار خاطره‌انگیز و آموزنده بود و تا امروز همیشه در ذهنم باقی مانده است.

ایکنا _ رمز موفقیت یک قاری قرآن را در چه چیزی می‌دانید.

به نظر من بالاترین خصوصیت یک قاری موفق، اخلاق و ادب است. حتی اگر فردی از لحاظ فنی سطح بالایی داشته باشد، اما اخلاق حرفه‌ای و رفتاری مناسبی نداشته باشد، تلاوت او تأثیر لازم را نخواهد داشت. احترام و تواضع باید هم‌پای تمرین و دانش فنی پیش برود.

ایکنا _ چگونه تمرینات صوت و لحن را برای حفظ تسلط و آمادگی انجام می‌دهید.

تمرین مستمر و روزانه، همراه با صبر و استقامت، مهم‌ترین عامل پیشرفت هر قاری است. من همواره سعی می‌کنم این اصل را در زندگی قرآنی‌ام رعایت کنم. در هر شرایطی تلاش دارم وقفه‌ای در تمرین نداشته باشم و حتی روز‌هایی که احساس می‌کنم آمادگی کامل را ندارم، باز هم تمرین را ترک نمی‌کنم.

ایکنا _ در میان سبک‌های مختلف تلاوت، به کدام سبک علاقه‌مند هستید و دلیل آن چیست؟

من همواره خودم را پیرو اساتید مصری می‌دانم و معتقدم سبک ایرانی مشخص و ساختارمندی برای تلاوت وجود ندارد، زیرا قرائت قرآن ماهیتی عربی و بین‌المللی دارد. از کودکی علاقه زیادی به تلاوت‌های استاد شحات انور داشتم و هنوز هم تلاوت‌های ایشان برایم الهام‌بخش و آرامش‌بخش است.

ایکنا _ وضعیت استقبال جوانان از تلاوت قرآن را چطور ارزیابی می‌کنید.

راستش را بخواهید، این سال‌ها استقبال جوانان نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده و این یک زنگ خطر است. استعداد‌های فراوانی وجود دارد، اما حمایت و فضای لازم برای رشد آن‌ها کافی نیست. باید تلاش جدی‌تری برای جذب و پرورش نسل نوجوان و جوان در عرصه تلاوت انجام شود.

ایکنا _ چه توصیه‌ای برای نوجوانان و جوانانی دارید که تازه وارد مسیر تلاوت قرآن شده‌اند.

چهار اصل تمرین، مداومت، صبر و استقامت می‌تواند ضامن موفقیت هر علاقه‌مند به تلاوت قرآن باشد. هیچ موفقیتی بدون سخت‌کوشی و استمرار به‌دست نمی‌آید.

ایکنا _ آیا تاکنون در محفل یا مسابقه‌ای دچار اشتباه شده‌اید؟ واکنش شما چگونه بود و چه آموختید.

بله، مانند هر قاری یا هنرمند دیگری، گاهی پیش می‌آید که در تلاوت دچار اشتباه شویم. مهم این است که بتوانیم آن لحظه را به‌خوبی مدیریت کنیم و با تمرکز، اشتباه را جبران کنیم. بزرگ‌ترین درس این تجربه‌ها برای من این است که اشتباه، پایان راه نیست؛ بلکه فرصتی برای رشد و کسب اعتماد به‌نفس بیشتر است.

ایکنا _ حضور فعال در محافل قرآنی و ارتباط با مردم چه تأثیری در زندگی شخصی شما داشته است.

به جرئت می‌توانم بگویم که قرآن به انسان عزت و احترام ویژه‌ای می‌بخشد؛ عزتی که کمتر می‌توان آن را در جای دیگری تجربه کرد. این نعمت الهی در عین حال برای من مسئولیتی هم ایجاد کرده تا همواره مراقب رفتار و اخلاقم باشم. ارتباط با جامعه قرآنی و لطف مردم، انگیزه‌ای مضاعف برای ادامه مسیرم بوده و باعث شده همه موفقیت‌ها را در پرتو تواضع و حسن خلق معنا کنم تا تلاوتم در دل مردم بنشیند.

انتهای پیام
captcha