
به گزارش ایکنا از مازندران، در ایام ماه محرم، سلسله مباحث «پرواز تا ملکوت» با موضوع «بررسی قصه کربلا» از سوی محمدهادی یداللهپور، دانشیار مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بابل در قالب پادپخش (پادکست) با همکاری ایکنا منتشر شد.
در متن ذیل خلاصهای از مبحث چهاردهم «پرواز تا ملکوت» امام حسین(ع) در مواجهه با سپاه حر و تهدیدها، همچنان بر روشنگری و وظیفه جهاد تبیین تا آخرین لحظات پایبند ماند که در ذیل خلاصه مبحث را با هم میخوانیم و مشروحش را از پادپخش میشنویم.
امام حسین(ع) در بیستوچهارم ذیالحجه وارد منزل قاع شد و در آنجا با خبرهای بدعهدی کوفیان مواجه گردید، اما فرمود بر اساس تقدیر الهی حرکت خواهد کرد. روز بعد به منزلگاه عقبه و سپس روز بیستوششم به منزل شراف رسید. امام در شراف دستور برداشت آب فراوان داد تا در مسیر بیآب نمانند. در این مقطع، عبیدالله بن زیاد، حصین بن تمیم را با نیروهای زیاد و همچنین حر بن یزید ریاحی را با هزار سواره برای کنترل مسیر اعزام کرد تا مانع حرکت امام شوند.
یاران امام هنگام مشاهده لشکر دشمن ابتدا تصور کردند که درختان خرمایی دیدهاند، اما مشخص شد که قوای دشمن است. با رسیدن به منزل ذو حسم، امام و یارانش پیش از سپاه حر وارد شده و خیمه زدند. امام دستور داد حر و سپاهیانش و حتی اسبهایشان را سیراب کنند. در نماز ظهر و عصر امام به حاضران یادآوری کرد که تنها بهخاطر دعوتنامههای اهل کوفه آمده و در صورت تردید ایشان، آماده بازگشت است. اما حر مأموریت داشت امام را به کوفه ببرد و تاکید کرد که مجاز به جنگ نیست. امام نیز به راهی غیر از کوفه و مدینه حرکت کرد تا حر نظر عبیدالله را جویا شود.
امام در منزل ذو حسم خطبهای خواند و فرمود: دنیا دگرگون و پشت کرده و اکنون مرگ را سعادت و زندگی با ستمگران را ننگ میدانم. زهیر بن قین نیز پس از آن از جانفشانی در رکاب امام سخن گفت. حر اگرچه مأمور بود مانع شود، اما به امام توصیه کرد که حرمت جان خود را پاس دارد. امام فرمود مرگ با عزت را بر زندگی با ذلت ترجیح میدهد.
در مجموع، امام حسین(ع) در این مسیر هر فرصت را برای تبیین حقانیت نهضت و ابلاغ جهاد تبیین به یارانش مغتنم شمرد و روشنگری را وظیفه مهم خود در این شرایط دانست. ادامه ماجرا در جلسه بعد شرح داده خواهد شد.
انتهای پیام