مهرداد اسمعیلزاده، شرکتکننده رشته حافظ کل قرآن کریم در چهلوهشتمین دوره
مسابقات قرآنی اوقاف مازندران در گفتوگو با ایکنا از مازندران با یادآوری آغاز مسیر حفظ قرآن اظهار کرد: حفظ
قرآن کریم را به لطف خداوند از سال ۱۳۸۸ آغاز کردم و این مسیر تا سال ۱۳۹۰ به پایان رسید. روزهای ابتدایی با سه ساعت تمرین آغاز میشد، اما در جزءهای بالاتر ساعات تمرین و مرور تا هشت ساعت هم افزایش یافت. هر روز بهطور منظم یک صفحه از قرآن، همراه با حفظ معنا و گوش دادن به نوار، تکرار میشد.
وی افزود: یکی از مهمترین چالشها در این مسیر، حفظ انگیزه، روحیه مساعد و آمادگی ذهنی و جسمی است. ایمان و توکل به خدا، توسل به اهل بیت(ع) و فکر کردن به ثواب معنوی حفظ آیات الهی همواره به کمکم آمدند. شرکت در مسابقات و تلاش برای کسب مدارک تخصصی حفظ نیز نقش بسزایی در پایداری انگیزه داشت.
اسماعیلزاده در ادامه به تجربه خود درباره حفظ قرآن گفت: هر فرد، در هر شرایط سنی و با هر وضعیت روزمره، میتواند بخشی از قرآن را حفظ کند. حتی با تمرین کم و روزانه، از یک سوره تا چندین جزء ممکن است. خواندن سورهها در نماز هم یک فرصت مهم برای تثبیت محفوظات است. مرور و پس دادن روزانه محفوظات، چه به خود و چه به فرد دیگری، بسیار کلیدی است و مباحثه با سایر حافظان توصیه میشود.
وی درباره تأثیرگذاری انس با قرآن در مراحل زندگی بیان کرد: حفظ قرآن آثار فراوانی در زندگی شخصی، شغلی و اجتماعی دارد. این مسیر، موجب رفتارهای قرآنیتر و اتخاذ تصمیمات سنجیدهتر میشود. هر سوره و آیه، تأثیر روحی خاص خود را دارد، اما برخی آیات امیدآفرینتر و اثرگذارتر هستند؛ مثل آیه ۳۹ سوره مبارکه نجم، «وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى» و یا آیه سوم سوره مبارکه ضحی «مَا وَدَّعَکَ رَبُّکَ وَمَا قَلَى» که هر دو سرشار از امید، حرکت و رشد هستند.
این فعال قرآنی گفت: در کنار حفظ، بهرهمندی از تجوید درست و استفاده از معنا و تفاسیر ساده و روان، بهویژه تفسیر حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، نقش مهمی دارد، اما توصیه میکنم در دوران حفظ، از منابع تفسیری سنگین استفاده نکنید تا دچار دشواری نشوید.
حافظ کل قرآن کریم با بیان اینکه در طول این مسیر، علاقه قلبی و انس پیشین با قرآن و حمایت خانواده، بهویژه محبت و تشویق مادر بسیار اثرگذار بود، افزود: گسترش محافل انس با قرآن در مساجد، دعوت از پیشکسوتان قرآنی و مذهبی و توجه به نخبگان در این محافل میتواند نوجوانان و جوانان را به حفظ قرآن ترغیب کند.
اسماعیلزاده با بیان اینکه شیرینی حفظ قرآن همیشه همراه انسان است؛ اگرچه مرور محفوظات گاهی مشکل و سخت میشود، اما لذت کلام الهی، همه دشواریها را شیرین میکند، گفت: حفظ قرآن، انسان را پرتلاش، منظم و سختکوش بار میآورد و همواره انگیزه حرکت و رشد در آدمی ایجاد میکند.
وی در پایان ضمن تشکر از همه زحمات ستاد برگزاری چهلوهشتمین دوره مسابقات قرآن اوقاف و رسانه ایکنا درباره سطح این دوره مسابقات بیان کرد: سطح رقابتها بهویژه در رشته حفظ کل بسیار بالا بود و رقابت نزدیکی برای حضور در مسابقات کشوری میان داوطلبان جریان داشت. اگر اطلاعرسانی به شرکتکنندگان زودتر انجام شود، امکان تمرین و آمادگی بیشتر برای داوطلبان وجود خواهد داشت.
انتهای پیام