به گزارش ایکنا از مازندران،
اولین نشست کارگروه هوش مصنوعی ظهر امروز 28 آبان ماه با حضور محمدرضا یوسفیمهر، رئیس جهاددانشگاهی مازندران و مهران رضایی، دبیر کارگروه هوش مصنوعی و مطالعات میان رشتهای جهاددانشگاهی استان مازندران و عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و اعضای این کارگروه در سالن زنده یاد سعید کاظمی آشتیانی جهاد دانشگاهی در
دانشگاه مازندران، برگزار شد.
محمدرضا یوسفیمهر، رئیس جهاددانشگاهی مازندران، گفت: خیلی از دستگاهها موضوع هوش مصنوعی را به خوبی درک نکردند و این میتواند پیامد خطرناکی به دنبال داشته باشد.
وی افزود: این کارگروه به دنبال این است تا نحوه بهرهمندی و بهرهبرداری از هوش مصنوعی و نیز مخاطبین آن را مشخص کند و بداند از هوش مصنوعی و مطالعات بین رشتهای به چه هدفگذاری قرار است برسد.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی در گذشته دور هم وجود داشته است، افزود: موضوع امنیت غذایی یکی از محورهایی است که هوش مصنوعی را در این سالها مورد توجه بیشتر قرار داده است.
یوسفیمهر با بیان اینکه باید به خلأ هوش مصنوعی در امور زندگی پی ببریم، تصریح کرد: اینکه در حال حاضر نحوه مواجه دیگر کشورها با هوش مصنوعی چگونه است و در ایران نسبت به آن چه مواجههای میشود از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: باید بدانیم چگونه از هوش مصنوعی در رشتههای مختلف در ابعاد زندگی بهره ببریم و چه تصویری از آینده هوش مصنوعی برای جامعه به تصویر میکشیم و این از دغدغههایی است که این کارگروه قصد دارد با بهرهمندی از نخبگان جوان دانشگاهها به آن ورود پیدا کند.
در ابتدای این نشست مهران رضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران، گفت: هوش مصنوعی از آنجایی که یک دانش لبه مرزی است نقش زیادی در بروز رسانی علوم دارد.
وی افزود: تشکیل کارگروه هوش مصنوعی در دانشگاه مازندران با حضور جهاد دانشگاهی و دانشجویان و استادان جوان کمک میکند تا با ورود جهادی، حوزههای مختلف علمی بتوانند از این تکنولوژی برای پیشبرد اهداف خود بهره ببرند.
رضایی اظهار کرد: اساتید بزرگی در حوزه هوش مصنوعی در رشتههای مختلف فعالیت دارند که هر وقت لازم شد به صورت حضوری و مجازی به این کارگروه میپیوندند.
در ادامه پیروز هاشمپور، از دانشگاه علم و فناوری بهشهر، که به صورت برخط در این کارگروه حضور داشت، گفت: جوانان ریسک پذیرتر هستند و شجاعت پذیرفتن خیلی از تغییرات را دارند.
وی خواستار مشخص شدن اهداف و مخاطبین کارگروه هوش مصنوعی شد و افزود: در حال حاضر دانشجویان از هوش مصنوعی بهره میبرند ولی نحوه بهرهمندیشان بر اساس حکمرانی مبتنی بر هوش مصنوعی نیست.
سیده زینب تقوی، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران، گفت: باید چشماندازمان و نحوه ورودمان به هوش مصنوعی را مشخص کنیم.
وی افزود: هم اکنون شاهد بروز برخی آسیبها ناشی از به کارگیری هوش مصنوعی در حوزه اجتماعی در جامعه هستیم که منجر به بروز بزههای اجتماعی نیز شده است بنابراین؛ ورود به این حوزه و کنترل آن ضروری است.
در ادامه آرمان مردانی، عضو هیئت علمی دانشگاه مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بر آموزش هوش مصنوعی به صورت ساحتارمند تأکید کرد.
همچنین محمد حدادان، قائم مقام دبیرخانه رباتیک و هوش مصنوعی دانشگاه نوشیروانی به تمدنهای دیجیتال و تمدنهای در حال رشد اشاره کرد و آن را از پیامدهای هوش مصنوعی دانست.
در این نشست محمد حسین خلیلی، دبیر انجمن علمی هوش مصنوعی و جوامع بشری دانشگاه مازندران، همایون افرابندپی، عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر، زینب تبریزی، عضو انجمن هوش مصنوعی حضور داشتند.
خبرنگار علی پاداشی
انتهای پیام