کد خبر: 4158509
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۳
برگزاری همایش «امربه معروف و نهی از منکر، نهضت حسینی، جامعه متعالی» در ساری

زمینه میدان‌داری محجبه‌ها باید فراهم شود

همایش سالانه «امربه معروف و نهی از منکر ،نهضت حسینی، جامعه متعالی» پنجم مرداد ماه، با حضور مدیر تبلیغات بنیاد مستضعفان کشور در مجتمع اهل بیت(ع) ساری برگزار شد.

همایش سالانه «امربه معروف و نهی از منکر ،نهضت حسینی، جامعه متعالی» در ساری

به گزارش ایکنا از مازندران، همایش سالانه «امر به معروف و نهی از منکر، نهضت حسینی، جامعه متعالی» پنجم مرداد، با حضور مدیر تبلیغات بنیاد مستضعفان کشور و معاون تبلیغ و اطلاع‌رسانی مرکز تخصصی مهدویت، در مجتمع اهل بیت(ع) ساری برگزار شد.

امیرحسین عبدی، مدیر تبلیغات بنیاد مستضعفان کشور، در این همایش گفت: در حکومت مبنا قرآن کریم است، باید با مراجعه به مبانی ارزشمند این مصحف شریف به امر معروف و نهی از منکر پرداخت.

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر متاسفانه حکومتی شده است درصورتی‌که امر به معروف و نهی از منکر باید در درجه اول شخصی دیده شود، دلیل شیعه بودن ما این‌که باید کاری کنیم که در ظهور موثر باشیم.

عبدی تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر بالاترین واجب است، باید با نیازسنجی، زمان‌سنجی، مخاطب شناسی و... به امر به ‌معروف و نهی از منکر بپردازیم.

مدیر تبلیغات بنیاد مستضعفان کشور با بیان اینکه متاسفانه شأن امر به معروف و نهی از منکر به صرف تذکر لسانی تقلیل یافته است، خاطرنشان کرد: یکی از روش‌های امر به معروف و نهی از منکر تذکر لسانی است.

وی اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر یک مسئله است اما در باطن نسبت به شرایط تغییر می‌کند، در برخی مواقع اگر شرایط امر به‌ معروف و نهی از منکر نباشد اما فرد ورود کند کار حرام انجام داده است لذا باید ساز و کار امر به معروف فهم شود تا تبدیل به رفتار شود و نتایج مطلوبی را شاهد باشیم.

عبدی با بیان اینکه بدحجابی یک معلول است اگر علت‌ها را کشف کنیم دیگر برای معلول‌ها نگران نخواهیم بود، ادامه داد: اگر مسئله‌ها را حل کنیم دیگر فکر نمی‌کنیم اگر راهپیمایی کنیم مسئله نظیر مبارزه با بی‌حجابی حل می‌شود. 

مدیر تبلیغات بنیاد مستضعفان کشور با بیان اینکه در حوزه امر به معروف و نهی از منکر وظایف خرد بر عهده مردم و تشکل‌های مردم‌نهاد است اما مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید نگاه کلان داشته باشند تا منجر به نتیجه مطلوب شود، خاطرنشان کرد: در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که دکترین امر به معروف و نهی از منکر پیچیده شده حتی حقیقت را نمی‌توانیم به کرسی بنشانیم چراکه فکر می‌کنیم با پلیس قرار دادن در مرزها نظیر خیابان‌ها، معابر عمومی و... می‌توانیم افراد را کنترل کنیم، درصورتی‌که به دلیل حکومت رسانه‌ها هیچ مرزی روی کره زمین نداریم، چراکه رسانه‌ها در حال حکومت روی افکار نوجوانان و جوانان هستند نمی‌توان با ابزارهای سنتی با این معضل مواجه شد.

وی با بیان اینکه باید بصیرت را جدی بگیریم و به جای ورود در کف جامعه برای مقابله با پشت پرده اشاعه ناهنجاری‌ها در جامعه برنامه داشته باشیم، گفت: مسئله خانواده باید جدی گرفته شود، مهدکودک‌ها، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید جدی گرفته شود.

در ادامه حجت‌الاسلام محمدرضا نصوری، معاون تبلیغ و اطلاع‌رسانی مرکز تخصصی مهدویت و معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج)، گفت: امام حسین(ع) برای احیای امر به معروف و نهی از منکر دست به اقدام و عمل زدند.

وی با اشاره به آیه ۱۱۹سوره توبه، افزود: ایمان باید با تقوا همراه باشد تا جامعه در مسیر درست قرار گیرد و جامعه به امام حی برسد.

حجت‌الاسلام نصوری تصریح کرد: فلسفه قیام امام زمان(عج) نیز همانند قیام عاشورا اصلاح جامعه است، در زمان امام حسین(ع) جهالت بر مردم زمان حاکم بود، یعنی قرآن بین مردم بود اما به آن مصحف شریف توجه نداشتند.

معاون تبلیغ و اطلاع‌رسانی مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه اگر در حوزه فرهنگی کار نکنیم دشمنان اسلام ورود پیدا خواهند کرد، افزود: در مباحث اعتقادی و دینی باید جدی ورود کنیم. باید بر اساس مبانی قرآن و عترت عمل کنیم، در زمان امام حسین(ع) مردم قاری و حافظ قرآن بودند اما مبانی قرآن را مورد توجه قرار ندادند.

حجت‌الاسلام نصوری با اشاره به اینکه احکام، عقاید و اخلاق سه ضلع دین است، گفت: کسی که دین‌دار است و نماز می‌خواند، باید به امر به معروف و نهی از منکر هم توجه داشته باشد.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) با بیان اینکه فضای جهل و نادانی انسان را در مسیر سقوط قرار می‌دهد باید در بحث امر به معروف استمرار داشته باشیم،‌ بیان کرد: باید از  بروز و ظهور جهالت اخلاقی به‌طورجدی جلوگیری شود.

وی به اغتشاشات سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: مبناهای اعتقادی بین نسل نو ضعیف است و بخش اعظمی از فریب‌خوردگان در حوادث سال گذشته را دانش آموزان و فرهنگیان تشکیل می‌دادند که باید مراقبت شود. اگر جهل اعتقادی حاکم شود انسان از ولی زمان دور می‌شود،  در مدارس برای درس آمادگی دفاعی به جای آموزش سلاح باید فرهنگ شهادت آموزش داده شود.

امام جمعه موقت ساری با بیان اینکه جهل مسائل فرهنگی ایجاد شود افراد جامعه هنجارشکن و حرمت‌شکن می‌شوند، گفت: یکی از مأموریت‌های مهم ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید احیای این فریضتین الهی باشد بدین معنی که مردم خود را در برابر انحرافات مسئول بدانند.

وی بر لزوم احصای معروفات و منکرات در جامعه امروزی تأکید و بیان کرد: ویترین شهر در فضای بی‌حجابی و بدحجابی قرار گرفته است باید با ارزش‌گذاری به محجبه‌ها زمینه میدان‌داری محجبه‌ها فراهم شود.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) با اشاره به قوانین حوزه عفاف و حجاب،‌گفت: در قالب مصوبه ۴۲۷ شورای فرهنگ عمومی برای ۲۶دستگاه در حوزه عفاف و حجاب ۳۰۰وظیفه مطرح شده که حوزه‌های علمیه را در این مصوبه ندیدند و جایی که کارشان خراب شد کم‌کاری حوزه‌های علمیه را به میان می‌آورند درصورتی‌که باید تمام مصوبات باید پیوست دینی داشته باشند.

حجت‌الاسلام نصوری با بیان اینکه متولیان امر مباحث دینی علما هستند باید از این قشر برای خروجی درست مصوبات بهره گرفته شود، افزود: فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر باید احیا شود و آموزش داده شود تا این فریضتین الهی درست اجرا شود.

 

انتهای پیام
captcha