توهین به مقدسات نباید با نام ارزش والای آزادی صورت گیرد
کد خبر: 4122406
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۷
در نشست بررسی کتاب «حقوق ادیان» بیان شد؛

توهین به مقدسات نباید با نام ارزش والای آزادی صورت گیرد

باقر انصاری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در نشست بررسی کتاب «حقوق ادیان» گفت: توهین به مقدسات و هتک حرمت دیگران به نام هرچه انجام می‌شود، نباید به نام ارزش والای آزادی و نقد صورت گیرد.

به گزارش ایکنا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست تخصصی بررسی کتاب «حقوق ادیان» با حضور و سخنرانی باقر انصاری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسان مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ساختمان شماره 14 این سازمان، برگزار شد.

انصاری مقاله خود را با موضوع «آزادی بیان و توهین به مقدسات» در چند محور «بررسی مفهوم بیان»، «تمایز بین سه گانه فعل، بیان و شبه بیان»، «دسته بندی موضوعات بیان و آثار آن»، «حدود آزادی بیان و چالش­‌های آن» و «بیانات تنفرآمیز» ارائه داد.

وی با اشاره به چالش‌های استناد به حدود آزادی بیان در خصوص اهانت به مقدسات و ممنوعیت بیان‌های تنفرآمیز در مورد اهانت به مقدسات گفت: ما در بحث آزادی بیان به آن مفهومی که در سطح بین‌الملل است، دست نیافته‌ایم و متقابلا آن چیزی که به عنوان حرمت مقدسات در کشورمان مطرح است برای غربی‌ها ناملموس است و مفهومی ندارد.

انصاری اظهار کرد: بیان عبارت است از هر رفتاری که به قصد انتقال یک پیام انجام شود که شامل بیان‌های سنتی، سمبلیک، هنری و فنی می‌شود.

این استاد دانشگاه افزود: دولت‌ها در طراحی قواعد ناظر بر حمایت از حرمت دیگران، باید با توجه به معیارهای موجود به گونه‌ای عمل کنند که نه آزادی بیان در برابر قواعد ناظر بر هتک حرمت قربانی شود و نه حرمت اشخاص در برابر این آزادی بیان پایمال شود.

انصاری در ادامه سخنانش، ظرفیت‌های حقوقی قابل تأمل در آزادی بیان را حقوق اقلیت‌ها، حق رهایی از تبعیض، حق صلح، اصل ممنوعیت سوء استفاده از حقوق بشر، حق مشارکت در زندگی فرهنگی و فرهنگ صلح دانست.

در پایان، طرح پرسش و پاسخ میان شرکت‌کنندگان و سخنران این نشست انجام شد.

انتهای پیام
captcha