به گزارش ایکنا از مازندران، حجتالاسلام محمد کاظمی، از اساتید مرکز تخصصی نماز کشور به برگزاری دوره تربیت نماز در فضای مجازی روی آورده که اولین فایل صوتی وی اخیراً با موضوع راهکارهای دعوت به نماز برای فرزندان سنین شش تا ۱۲ سال منتشر شده که متن آن در ذیل آورده شده است:
کاظمی در جلسه اول دوره تربیت دینی با بیان اینکه شناخت ویژگی فرزند و شناخت ویژگیهای سنین شش تا ۱۲ سال در تربیت فرزند مهم است، افزود: با توجه به داشتن انگیزه یادگیری بالا در این سنین، طراحی روشهایی با توجه به ویژگیهای فرزند از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه در سنین زیر شش سال استفاده از آموزش مستقیم مقدور نیست، تصریح کرد: در سنین زیر شش سال کودک آمادگی کافی برای آموزشهای مستقیم را ندارد و خودش را در اختیار معلم قرار نمیدهد تا معلم به او آموزش دهد و از آموزش زود خسته میشود.
استاد مرکز تخصصی نماز افزود: کودک زیر شش سال قدرت درک بازیابی و بازسازیاش کم است و همین ویژگی موجب میشود که آموزشهای مستقیم برایش سخت باشد. اما از سن شش تا ۱۲ سال قدرت یادگیری خوب، باانگیزه و حس کنجکاوی خوبی دارد و معلم میتواند او را آموزش دهد. در روایات آمده است که در هفت سال دوم بچهها را به آداب و معارف تعلیم دهید. اما اینکه این آموزش چگونه باشد و به چه صورتی اتفاق بیفتد دارای اهمیت فراوان است.
وی افزود: یکی از کارهایی که در مسیر نماز خواندن فرزندان در این سن باید رعایت کنیم این است که فرزندان را به معارف دینی به صورت قطره چکانی آشنا کنیم و آموزش معارف دینی را از سنین 6 تا ۱۲ سال شروع کنیم، این یکی از وظایف ما است. این آموزش باید پایه آن علاقه کودک باشد یعنی قبل از آموزش باید او را علاقهمند به یادگیری کنیم.
کاظمی ادامه داد: یکی از ویژگیهای کودک شش تا ۱۲ سال این است با اطرافیان ارتباط عاطفی برقرار میکنند، فرزند ما در این سن، خلاف سنهای پایین و بالا یک ارتباط عمیق کم گستره و یکدست دارد. در سن بالای ۱۲ سال ارتباطات عاطفی پیچیده و بهم ریخته است، ولی در سنین 6 تا ۱۲ سال، سن ارتباطات عاطفی به شدت یکدست و ماندگار است لذا نخست باید آموزش مستقیم را شروع کنیم و به او آموزش بدهیم و دوم اینکه ارتباط عاطفی فرزندانمان را با گزارههای دینی برقرار کنیم و از این ارتباط در حوزه آموزش و علاقهمندسازی بهره ببریم. باید دستگاه معارف فرزندمان را از امروز شکل دهیم، معارفی که او را به سمت گزارههای دینی هدایت میکند؛ لذا از امروز باید دستگاه علاقههای کودکمان را شکل بدهیم علاقههایی که او را به سمت دین و گزارههای دینی هدایت میکند.
وی افزود: در موضوع بحث علاقه به گزارههای دینی، در روایات داریم که دین چیزی جز حب و بغض نیست یعنی دستگاه علاقهها و نفرتها؛ بنابراین «شناخت» پایه همه رفتارهای ماست و حضرت علی(ع) میفرماید؛ هیچ حرکتی نیست مگر اینکه شما در آن حرکت نیاز به شناخت دارید.
استاد مرکز تخصصی نماز در پاین تأکید کرد: لازم است برای فرزند شش تا ۱۲ سال، علاقهسازی و بحث آموزش و معرفتسازی را پیگیری کنید و باید بدانیم اینها روشهایی دارد که متناسب با سن کودکمان، باید به صورت متمرکز یادبگیریم و مهارتش را پیدا کنیم.
انتهای پیام