به گزارش ایکنا از مازندران آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، امروز ۱۸ آبان ماه در ششمین اجلاس بینالمللی دکترین جهانی و دومین همایش بینالمللی غدیر که در دانشگاه مازندران برگزار شد، در ارتباط ویدئویی، گفت: نهجالبلاغه هنوز کتابی ناشناخته است و جای آن در سبد مطالعات عمومی، تخصصی و حتی حوزههای علمیه خالی است.
وی افزود: برای زیست معنوی و اخلاقی و پیادهسازی سبک زندگی اسلامی نهجالبلاغه باید همراه و همدل ما باشد.
اعرافی با اشاره به اینکه شاهد ترجمه کتاب نهجالبلاغه به زبانهای مختلف و تولید نرم افزارهای متعدد در این زمینه هستیم، تصریح کرد: علی رغم تلاشهای انجام شده هنوز در وادی شناخت نهجالبلاغه در ابتدای راه قرار داریم.
وی با اشاره به اینکه امام علی (ع) در عهد مالک اشتر موضع خود را نسبت به فلسفه سیاسی و حکومت، فقه و اخلاق و روش حکمرانی الهی و مردمی مطالب با ارزشی بیان کرده است، افزود: عهد مالک اشتر منشور یک حکمرانی شایسته و حاکمیت اسلامی و از نامههای تاریخی امیرالمومنین است.
اعرافی با بیان اینکه اسلام در هر موضوعی که ورود کند فلسفه، اخلاق و فقه اسلام در آن موضوع وجود دارد، تصریح کرد: فلسفه حاکمیت و حکومت به مبانی میپردازد و اخللاق به روابط شهروندان و فقه به قوانین ناظر به حکومت و اداره آن.
وی با بیان اینکه عهد مالک اشتر، منشور جامع و یک حکومت تعالی بخش است و در روزگار ما مورد توجه اندیشمندان است، افزود: حاکم در نظام عادلانه اسلامی باید نسبت به مسئولیت خود امانت پندار باشد و این مسئولیت را امانت الهی، امانت مردم و امانت سلسله حاکمیت بداند.
مدیر حوزه علمیه کشور با اشاره به اینکه منطق اسلام منطق آزمون است و این در همه نعمتهای الهی قاعده عمومی است، بیان کرد: حاکم جامعه اسلامی باید نگاه امتحانی و ابتلائی به مسئولیت داشته باشد.
وی رویکرد تاریخی و عبرتگیری از گذشتههای حاکمیتها، نگاه جامع به همه شهروندان و دریافت کنندگان خدمت، توجه به همه طبقات و همه نیازهای جامعه، داشتن عدالت و احسان و مراقبت از زندگی خود و مردم را از اصول مدیریت اسلامی نام برد.