کد خبر: 3559173
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۸

آغاز به‌کار کارگروه حدیث و علوم تجربی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

گروه معارف: دومین کارگروه حدیث و علوم تجربی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با حضور استاد دانشگاه قم آغاز به‌کار کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از مازندران محمد کاظم رحمن ستایش،  استاد دانشگاه قم امروز 14 دی ماه در دومین کارگروه حدیث و علوم تجربی که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد، گفت: سنت، موضوع علم کلام است و معتقد است قول، فعل و تقریر ائمه معصوم(ع) بر ما حجت است و ما می توانیم از این علم برای دفاع  اثبات از اعتقادات را بر عهده دارد.
وی افزود: سنت قول، رفتار و عملکرد معصوم و یا کسی که عملکرد او را گزارش کند گفته می‌شود و افعال رسول‌الله و ائمه اطهار بعنوان بخشی از سنت دیده می‌شود.
استاد دانشگاه قم با بیان اینکه، سنت شامل قول، رفتار، تقریر، خَلقیات و خُلقیات است، تصریح کرد: تقریر این است کسی در برابر معصوم(ع) یک عمل دینی انجام دهد و معصوم ببیند و با سکوت و عدم مخالفت گویی آن را تایید کرده است.
وی افزود: از خَلقیات ائمه توصیفات و گزارش شده است که به آنها شمایل و خَلقیات گفته می‌شود و جزو افعال غیراختیاری است که از دیدگاه محدثان جزو سنت است.
ستایش اظهار کرد: حدیث، حکایت از نقل قول، تقریر، خَلقیات و خُلقیات است و امروز با سخنان راویان مواجه هستیم  و باید برای درستی و نادرستی آن تحقیق کرد و هر نقلی رابه سادگی نپذیریم.
وی افزود: حدیث دارای دو بخش سند و متن است، افزود: علم رجال به سند احادیث و فقه‌الحدیث به تفسیر حدیث می‌پردازد و منظور از فقه‌الحدیث فهم حدیث است.
نویسنده و پژوهشگر در علوم حدیث با بیان اینکه در هندسه علوم حدیثی تاریخ حدیث کمک‌کننده است، عنوان کرد: در تشخیص حدیث شناسی «علم درایه» وجود دارد که درباره سند و متن قانون می دهد و درایه، علمی است که قواعد، ضوابط و قوانین کلی  برای حدیث شناسی بیان می‌کند.
وی افزود: از دیگر ضلع هندسه علوم حدیثی نقدالحدیث است که در شناخت حدیث درست از نادرست نقش مهمی دارد.
به گزارش ایکنا این کارگروه تا عصر امروز ادامه دارد.
آغاز به‌کار دومین کارگروه حدیث و علوم تجربی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

آغاز به‌کار دومین کارگروه حدیث و علوم تجربی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

captcha