سید احمد میریان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از مازندران گفت: یکی از رویکردهای سبک زندگی اسلامی، اصلاح فرهنگهای نادرست بوده و این مهم با تأیید فرهنگهای درست و اقدام عملی دستورات دینی محقق میشود.
وی با بیان اینکه صله رحم یکی از مهمترین روشهای استراتژیک تفکر دینی در اسلام است، افزود: سنت الهی صله ارحام، وظیفهای اخلاقی است که نه تنها با بستگان پاک و پرهیزکار، بلکه حتی با آنان نیز که اهل گناهند، واجب است.
این استاد و محقق علوم قرآنی، تصریح کرد: ارتباط خویشاوندی در آداب و رسوم بسیاری از اقوام از گذشته تا کنون که در بعضی مواقع نیز با آسیبهایی همراه بوده است وجود داشته و دین اسلام، نه تنها ارتباط خویشاوندی را تأیید میکند، بلکه بر آن تأکید کرده و آثار مخرب مختلفی را نسبت به کسانی که این واجب الهی را ترک میکنند؛ بیان میکند.
وی با بیان اینکه مکتب اسلام بین پیمان بستن با خدا و صله ارحام پیوند زده است، افزود: در تفکر دین اسلام و قرآن، نه تنها ارتباط افراد ترک نمیشود، بلکه مورد امر و تأکید خداوند نیز قرار می گیرد و کسانی هم که صله رحم را ترک می کنند، مورد تهدید و توبیخ قرار میگیرد.
میریان با بیان اینکه تکلیف ما، حفظ برقراری پیوسته ارتباط و پیوند فامیلی است، اظهار کرد: چه بسا به برکت رفت وآمدهای بستگان صالح، دیگران نیز راه صلاح پیش گیرند و تأثیر بپذیرند. گاهی ترک بازدیدهای خانوادگی سبب می شود که بستگان ناصالح، بر کجیهایشان افزوده شود، در حالی که حفظ رابطه خویشاوندی، مدد خوبی برای بازداشتن آنها از انحراف بیشتر خواهد بود.
فخرفروشی موجب قطع صله ارحام میشود
وی افزود: اگر انسان افتخارات خود را برای دیگران بیان می کند و خویشان خود را تحقیر کند؛ موجب قطع رحم می کند. کسی که در کنار برادر و خویشان خود است، نباید احساسی غیر از ارحام داشته باشد؛ در غیر این صورت موجب بر هم خورد ارتباط با خویشان می شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه تجملگرایی میتواند از عوامل قطع رحم باشد، گفت: آنچه در اسلام مزمت شده، تجملگرایی است که یکی از مصادیق آن اسراف در موارد مختلف است.
وی زیادی عمر را یکی از آثار صله ارحام دانست و تصریح کرد: امام حسین(علیه السلام) میفرماید: هر کس دوست دارد مرگش به تأخیر بیافتد صله رحم کند.
میریان زیادی رزق، جلوگیری از مرگ بد، آبادی شهرها و محروم شدن از ورود به بهشت را از آثار صله رحم و قطع آن عنوان کرد.
علی پاداشی