کد خبر: 3554248
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۰
معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران مطرح کرد:

ریشه‌یابی ضعف‌های پرورشی در آموزش و پرورش/ ارتباط شبکه‌های مجازی و تربیت پنهان

گروه معارف: معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران گفت: ریشه اصلی به نتیجه نرسیدن فعالیت‌های تربیتی این است که از مربی پرورشی به جای راهبر تربیتی به عنوان مسئول تربیتی بکارگیری شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از مازندران  محمد شعبانی امروز 25 آذر ماه 95 در نشست خبری که در معاونت پرورشی اداره کل آموزش و پرورش مازندران برگزار شد، گفت: این معاونت همه برنامه‌های خود را با تکیه بر پژوهش انجام می‌دهد.
وی با بیان اینکه ما از مربیان گزارش‌گیری را حذف و به اسناد فعالیت، اکتفا می‌کنیم، افزود: در این راستا 70 درصد از بخشنامه‌ها کاهش داده شد و این روند موجب افزایش کیفیت فعالیت‌های پرورشی شده است.
معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه کتاب در مسیر تربیت1به عنوان  نقشه راه مربیان پرورشی به 2 هزار مربی پرورشی استان اهدا شد، تصریح کرد: بر اساس اسناد بالا دستی و سند بنیادین در استان مازندران مهندسی فرهنگی مدارس انجام شد و در این راستا کتاب تربیت یک و دو به چاپ رسید و در اختیار مربیان و مدیران قرار گرفت.
سایت «همگام» تسهیل ارتباط دانش‌آموز با معلم
وی افزود: «سایت همگام» که برای وزارت آموزش و پرورش است دارای قابلیت بالایی است که ارتباط دانش آموز با معلمان و بدنه آموزش و پرورش را تسهیل می‌کند اما هنوز همه قابلیت‌های این سایت فعال نشده است.
شعبانی اظهار کرد: مهمترین برنامه‌ها مشارکت دهی دانش آموزان در برنامه بود و در این بخش موفق شدیم فرزندانی را تربیت کنیم که بتوانند گروه های فرهنگی را در مدارس شکل دهند.
وی با اشاره به بسترهای اقتصادی در آموزش و پرورش، افزود: در این موضوع اداره کل آموزش و پرورش مازندران موضوع  ساماندهی پوشش مدارس را در دستور کار قرار داده است.
معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش مازندران  با بیان اینکه سالانه یک گردش مالی میلیاردی در بحث پوشش مدارس مازندران اتفاق می‌افتد، عنوان کرد: 50 درصد از مدارس به پوشش یکسان موافقت کردند  که می‌تواند نقش تربیتی خوبی داشته باشد.
وی با بیان اینکه نباید مسائل اقتصادی در اموزش و پرورش را به راحتی در اختیار افراد غیر قرار دهیم، افزود: با ساماندهی بخش پوشش در آموزش و پرورش کارگاه‌های کوچک تولیدی که در حال از بین رفتن بودند تقویت شدند و هنرستان‌ها  نیز وارد کار شده  و امسال یک دستورالعمل جامع ساماندهی  پوشش مدارس با نظرات مدیران اتفاق  افتاده است.
ارتباط شبکه‌های مجازی و تربیت پنهان
معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران عنوان کرد: بنده به تربیت پنهان در مدارس باور دارم و باید بدانیم زیر پوست این مدارس در ذهن آن دسته از دانش‌آموزان که در شبکه‌های اجتماعی و دنیای مجازی تربیت می‌شوند چه می‌گذرد.
وی با بیان اینکه  توسعه فعالیت‌های فرهنگی هنری سبب ایجاد جریان فرهنگی می‌شود، افزود:  29 نفر از 33 دانش‌آموزان مازندران در زمینه فرهنگی هنری رتبه آوردند و در مجموع مازندران سوم شد.
ضعف آموزش و پرورش مازندران در حوزه پژوهش‌های قرآنی
شعبانی با بیان اینکه دانش آموزان مازندران در زمینه مسابقات قرآنی رتبه خوبی را دریافت کردند، عنوان کرد: ضعف دانش آموزان  در حوزه پژوهشی قرآن است که جهت ارتقا در این بخش اقدامات لازم در حال انجام است.
وی با بیان اینکه خریداری فعالیت‌های فرهنگی و هنرهای دستی و تجسمی دانش آموزان در دستور کار قرار گرفت، ادامه داد:  فعالیت‌های برجسته تربیتی می‌تواند موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی و افزایش کیفیت آموزشی شود.
50 درصد مدارس  مازندران فاقد مربی پرورشی است 
شعبانی اظهار کرد:  50 درصد مدارس  مازندران فاقد مربی پرورشی است  و در بازدیدهای انجام شده متوجه شدیم که برخی مدیران  نمی توانند در این حوزه وارد شوند، بنابراین با آشنایی مدیران با فعالیت‌های فرهنگی و هنری از انان خواست شد که نسبت به انجام فعالیت‌های فرهنگی از دانش آموزان مطالبه گری داشته باشند.
وی افزود: روح جشنواره خوارزمی، نوع برخورد یک مستخدم، بورشورهای داخل مدارس، رنگ و فضای مدارس و ...  یک موضوع تربیتی و تاثیرگذار است و باید به آنها توجه شود.
معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران  با بیان اینکه در خروجی فعالیت‌های تربیتی یک تا دو سال زمان می برد، گفت: کتاب تربیتی 2  نقشه راه فعالیت‌های پرورشی مدیران مدارس است و کتاب تربیتی 3 نقشه راه فعالیت‌های تربیتی دبیران است که هنوز شماره سه منتشر نشده است.
وی با بیان اینکه باید دبیران علوم تجربی و زیست‌شناسی و ... فعالیت پرورشی داشته باشند، افزود: موضوع فعالیت‌های تربیتی به همه حوزه‌ها مرتبط است و باید از بخشنامه‌های کلیشه‌ای عبور کنیم.
به‌کارگیری 77 مربی پرورشی از بهمن ماه جاری
شعبانی با بیان اینکه 77 نفر از دانشجویان در رشته پرورشی در بهمن ماه امسال به‌کار‌گیری می‌شوند، گفت: نشستی با این فارغ‌التحصیلان برگزار شد و  ضمن در اختیار قرار دادن کتب لازم موضوعات و مسائل آموزشی و تربیتی نیز به آنها یادآوری شد.
وی با بیان اینکه طبق قانون بکارگیری مربی در مدراس زیر 60 نفر غیرمجاز است، افزود: این موضوع جای بررسی دارد و  ما معتقدیم که هنرستان‌ها و مدارس شبانه‌روزی به هر تعدادی که دانش‌آموز داشته باشند نیازمند مربی پرورشی هستند.
تا سه سال آینده 40 درصد مربیان پرورشی مازندران بازنشسته می‌شوند 
معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه در حوزه مربیان پرورشی و مشاوران طی سه و چهار سال آینده 40 درصد از این مربیان و مشاوران بازنشسته می‌شوند، گفت: بر اساس سامانه بکفا آموزش پرورش مازندران با بکار گیری 200 مربی پرورشی  از نیروی انسانی در این حوزه بی‌نیاز می‌شود اما در واقع بیشتر این نیازمند هستیم.
ریشه‌یابی ضعف پرورشی در آموزش و پرورش
وی با اشاره به ریشه‌یابی تضعیف امور پرورشی آموزش و پرورش افزود: بسیاری از انقلاب‌ها یا سیاسی است یا اقتصادی  اما انقلاب اسلامی ایران چون انقلابی فرهنگی بود شهیدان رجایی و باهنر طرحی دادند که فعالیت‌های تربیتی وارد آموزش و پرورش کنند بنابر این آنها مربی پرورشی را به عنوان راهبر فعالیت‌های تربیتی فرار دادند، اما ریشه اصلی به نتیجه نرسیدن فعالیت‌های تربیتی این است که از مربی پرورشی به جای راهبری تربیتی به عنوان مسئول تربیتی به‌کارگیری شد. 
معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه متاسفانه حوزه پرورشی به تدریج درسی ساده پنداشته شد و افرادی بدون تخصص و مازاد وارد این حوزه شدند، عنوان کرد:  اگر شیوه تربیتی را تغییر دهیم و نقش مربیان به عنوان راهبر تربیتی و نیروهای تربیتی جدید و آموزش دیده را وارد مدارس کنیم این مشکل به تدریج برطرف می‌شود.
 وی افزود: در سال گذشته70 هزار جلد به ارزش 400 میلیون تومان، خریداری و در کتابخانه‌های مدارس استان قرار داده شد.
علی پاداشی
ریشه‌یابی ضعف‌های پرورشی در آموزش و پرورش/ ارتباط شبکه‌های مجازی و تربیت پنهان

ریشه‌یابی ضعف‌های پرورشی در آموزش و پرورش/ ارتباط شبکه‌های مجازی و تربیت پنهان


captcha