به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از مازندران خلیل صالحی ضمن تبریک هفته وحدت در پیامی بمناسبت فرارسیدن ایام ولادت باسعادت پیامبر گرامی اسلام (ص) و همچنین ولادت امام صادق (ع) گفت: «وحدت» تپش هماهنگ قلبها و آهنگ حرکت دستهاست. وحدت اسلامی، عامل اقتدار اسلام در برابر کفر و نفاق و اختلاف، آفت بزرگ عزت و استقلال مسلمین است.
وحدت آرمان و امیدِ همه دوستان، عظمت اسلام و جدایی و تفرقه، آرزوی شوم دشمنان دیرینه ما است و مثال وحدت، مَثل کشتی نوح و تفرقه، تازیانه عذاب الهی است.
وحدت اسلامي يكي از مهمترين ضرورتهاي تاريخي، اجتماعي و سياسي مسلمانان در جهت ايستادگي و پويايي و هويت امت اسلامي و از مهمترين عوامل عزت و پيروزي آنها در همه صحنههاست، و در مقابل، تفرقه و تشتت جز ذلت و پراكندگي و به هدر رفتن نيروهاي فكري و سرمايههاي انساني امت اسلامي ثمري نخواهد داشت.
دعوت به وحدت و يگانگي مسلمانان، و پرهيز از تفرقه، از دستورات قرآن و سيره نبي مكرم اسلام(ص) و اولياي دين است؛ همانگونه که خداوند در قرآن كريم همه مسلمانان و پيروان خود را به وحدت و پرهيز از تفرقه فرا ميخواند: «وَعْتَصمُوابحَبْل للّه جَميعاًوَلاَتَفَرِّقُوا»(آلعمران103)
بنابراين اتحاد و انسجام امت اسلامي يك ضرورت و دستور قرآني و تفرقه يك عمل ناصواب و مفسد و زيانبار از نظر دين و عقل است: «وَلاَتَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ ريحُكُمْ»(انفال46)
شكي نيست كه وحدت، هم به حكم عقل و هم به حكم قطعي شرع، ضرورت دارد و ايجاد اختلاف و يا دامن زدن به برخي مسايل اعتقادي كه در مرتبه بعد از توحيد و نبوت و معاد قرار دارد، هرگز نميتواند مجوز اختلاف باشد. پيروان شريعت محمدي(ص) هرگز نبايد از اين نكته غفلت نمايند كه يكي از اقدامات اساسي و برنامههاي پيامبر گرامی اسلام(ص) ايجاد وحدت و الفت و اخوت بين مسلمانان بوده است؛ «وَذْكُرُوا نعْمَةَ للّه عَلَيْكُمْ اذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَاَلِّفَ بَيْنَ قُلُوبكُمْفَاَصْبَحْتُمبنعْمَتهاخْوَاناً»(آلعمران103)
در صدر اسلام پيامبر(ص) هرگز اجازه نميداد زمينه اختلاف و تشتت فكري و اجتماعي در بين امت اسلامي پيش بيايد.امام علي(ع) و ساير ائمه(علیهم السلام) نيز با محور قرار دادن قرآن و سنت نبوي ،مانع بروز اختلاف فكري و تشتت در پيكره امت اسلامي ميشدند.
مطالعه در سيره زندگی امام علي(ع) نیز نشان ميدهد؛ هدف آن حضرت تنها حفظ اصل اسلام و وحدت بين عموم مسلمانان بود و در مسئله خلافت كه اولين اختلاف در بين امت اسلامي بود، با صبر و سكوت خود، اجازه نداد اين اختلاف، وحدت امت اسلامي را خدشه دار سازد.
طرح انديشه «وحدت جهان اسلام» يكى از مشغوليت هاى فكرى ديرينه و اساسى حضرت امام خمینی (ره) بود كه او در طول دوران فعاليت اجتماعى - سياسى خود چه قبل ازپيروزى «انقلاب» اسلامى و چه بعد از آن لحظهاى از آن غفلت نورزيد و وفادارى صادقانه معمار کبیر انقلاب اسلامی به «وحدت» نه تنها او را به برجسته ترين شخصيت انقلابى جهان اسلام تبديل نمود، بلكه او توانست در ميان فرقه هاى مختلف اسلامى نيز جايگاهی بس رفيعى كسب نماید.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مازندران در بخش پایانی این پیام به بیاناتی از رهبر فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه ای «دامۀ برکاته» درباره وحدت اشاره داشته و اظهار کردند: رهبر معظم انقلاب اسلامي در رابطه با هفته وحدت فرموده اند: اگر امروز بشريت متوجه اين رحمت بشود - رحمت وجود اسلام، رحمت تعاليم نبوى، اين سرچشمه جوشان" وحدت" و آن را بيابد و خود را از آن سيراب كند، بزرگترين مشكل بشر برطرف خواهد شد. اگر چه همين امروز هم، تمدن هاى موجود عالم، بلاشك از تعاليم اسلام بهره مند شدهاند و بدون ترديد آنچه از صفات و روشهاى خوب و مفاهيم عالى در بين بشر وجود دارد، متخذ از اديان الهى و تعاليم انبياء و وحى آسمانى است و بخش عظيمى از آن، به اسلام متعلق است، ليكن امروز بشر به معنويت و صفا و معارف روشن و حق و دلپذير اسلام كه هر دلِ با انصافى آن معارف را مىپذيرد و مىفهمد ،نيازمند است. بنابر این دعوت اسلامى در جهان، طرفدار پيدا كرده است و بسيارى از غير مسلمين هم دعوت اسلامى را پذيرفتهاند.
امید است در روزگاری که شیاطین، بذر نفاق و تفرقه می پاشند تا در سرزمین مقدس اسلام، درخت دشمنی پرورش دهند، با بیداری و یادآوری سخنان وحدت بخش رسول خدا و ائمه معصومین(ع) نقشه های شوم استکبار، نقش بر آب شود و خداجویانِ وحدت اندیش، برگِرد قرآن و سنت هماهنگ شده و با رهبری عترت علیهم السلام پرچم استقلال و آزادی را در سراسر گیتی به اهتزاز درآورند.
«و لا تَکونوا کَالَّذینَ تَفرَقوا وَ اختَلَفوا من بَعدِ ما جائَهُمُ البَیِّنات وَ اولئِک لَهُم عَذابٌ عَظیم »
و بسان آنانکه پراکنده شدند و پس از آمدن دلیلهای روشن الهی، اختلاف کردند، نباشید «زیرا» برای آنان عذابی بزرگ خواهد بود.(آل عمران 105)