نظامالدین نوری کوتنایی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از مازندران گفت: در ادبیات فارسی اشعار مختلفی عرفانی، حماسی، عاشقانه و ... با سبکهای مختلف وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در سبک خراسانی در قرن چهارم آیات و احادیث بکار نرفته است، افزود: از قرن پنجم به بعد با ورود اسلام کلمات «ایزد»، «دادار»، «یزدان» و... جای خود را به «خدا»، «رحمان»، «رحیم» و «بسمالله» داد.
استاد دانشگاه هنر تهران تصریح کرد: وجود قرآن کریم و توسعه اسلام در ایران موجب شد ادبیات فارسی صبغه دینی و عرفانی بگیرد و تلمیح و اشارات اشعار فارسی به قرآن و احادیث سبب شد تا برای استخراج این ایات و روایات اقدام کنم.
وی افزود: کتاب «تفسیر آیات قرآن در مثنوی معنوی» در شش مجلد تالیف شد و در تفسیر آیات از تفسیر مکارم شیرازی، المیزان طباطبایی و کشفالاسرار میبدی استفاده شد.
کوتنایی با بیان اینکه کلام الهی نور است و این نور الهی در و انبیا و اولیا و کسانی که مومن باشند وجود دارد، اظهار کرد: اشعار فارسی به سبب آمیختگی با قرآن و احادیث دلنشین و ماندگار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر تهران گفت: کتاب «تفسیر آیات قرآن در مثنوی معنوی» که به تایید دکتر سید جعفر شهیدی رسید و موفق به دریافت لوح تقدیر شد، 25 آذرماه 95 از کتاب مذکور در سالن ارشاد قائمشهر با حضور هنرمندان ادیبان و مسئولان شهرستانی و استانی رونمایی میشود.
لازم به ذکر است، نظامالدین نوری کوتنایی عضو هیئت علمی دانشگاه هنر تهران بوده و دارای 90 عنوان کتاب در زمینه ادبی، هنری، مذهبی و ... است.