به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از مازندران، حجتالاسلام سیدعلی هاشمی، مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری امروز، 29 بهمنماه در دومین «همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی» که در این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به نقش آموزههای دینی در موضوع غذایی گفت: اولین طبی که در اسلام رقم خورده طبالرضا(ع) است که در آن از موضوعات مختلف سخن به میان آمده است.
وی افزود: ارتباط سلامت غذایی آگاهانه ما را برای درخدمت گرفتن علوم تجروبی و صنایع غذایی رهنمون میکند.
مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، تصریح کرد: قرآن کریم کتابی است که بیش از 250 آیه درباره غذا و میوه های ارزشمند سخن به میان آورده که از لحاظ پتاسیوم کلسیوم و آهن و... از نیاز اساسی برای انسان است.
وی افزود: خداوند در قرآن آورده است در طعام خود نظر کن و این نظر به معنی نگریستن و فکر کردن است. و این نگاه از تولد تا مصرف را دربرگرفته با این هدف که این مراحل باید علم محور و برنامه محور باشد.
هاشمی با اشاره به اینکه جسم و فیزیکی انسان در شخصیت انسان تأثیرگذار است و غذا در شکلگیری جسم تاثیر فراوانی دارد، اظهار کرد: انسان خلق شده به سلامتی برسد و سلامت جسم و روان با هم ارتباط صددرصد دارند.
وی با بیان اینکه جسم سالم، روح و عقل سالم دارد، افزود: ما یک روان داریم که در قرآن نامش قلب است و آن استعمارگر است که جسم را برای رسیدن به کمال استعمار می کند.
مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، هدف اسلام تربیت یک انسان عقلی، علمی و الهی است، گفت: در روایات آمده است: از آب قنات و غذای سبک استفاده کنید و دانش علمی نیز ثابت کرده که بهتر است از غذای سبک که کالری کمتری داشته و جذب و هضمش راحت است استفاده شود.
وی افزود: در روایات درباره مصرف نمک توصیه شده اما در علوم امروز تاکید بر حذف نمک دارند ولی آموزه های اسلامی مصرف نمک را برای سرحال آمدن بدن توصیه شده است.
هاشمی با بیان اینکه دانشمند دانشگاهی به کشف قوانین تکوین و عالم دینی به کشف قانون تشریع می پردازد، اظهار کرد: در روایات آمده کم بخور، وقتی سیر نشده ای از غذا دست بکش و دین می گوید اگر می خواهی تولید کنید حلال آن ر ا تولید کنید.
وی افزود: سلامت روح روان به هم گره خورده و هر دو به غذای سالم گره خورده و همه دانشگاه ها تلاش دارند تا غذا را سالم را تحویل جامعه دهند.
مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه هدف صنایع غذایی باید دست یابی به سلامت جسم و روان باشد، گفت: متاسفانه این دانش صنایع غذایی در سالهای اخیر دچار نوعی انحراف شده و به تجارت بیشتر از سلامت انسان میاندیشد.