کد خبر: 2620584
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۲

فهم و درک عمیق در انسان با بهره‌گیری توأم قرآن و روایات محقق می‌شود

گروه اندیشه: مسئول کانون قرآن تبلیغات اسلامی بندپی غربی بابل با اشاره به اینکه از دیدگاه اسلام، همراه آموزش قرآن، فراگیری سخنان ائمه معصومین(ع) نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است، گفت: قرآن و روایات اسلامی مکمل یکدیگرند.

سیدعیسی غلامی، مسئول کانون قرآن تبلیغات اسلامی بندپی غربی بابل در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از مازندران، با اشاره به اینکه آموزش قرآن کریم در دوران کودکی که سن آموزش به شمار می‌رود از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: کودکانی که با قرآن مأنوس شده باشند از لحاظ رفتاری با دیگر کودکان تفاوت‌های بسیاری دارند. خواندن قرآن و درک مفاهیم آن می‌تواند رفتارهای نامطلوب را از بین ببرد. علاوه بر آن، آموزش قرآن به فرزندان برای والدین اجر اخروی نیز دارد.

وی افزود: از سه حقی که فرزند به عهده پدر دارد یکی آن است که به او قرآن بیاموزد یعنی یا خود تعلیم دهد یا برای فرزندش معلم قرآن بگیرد و نباید در این زمینه غافل شد چرا که اسلام تأکید زیادی بر تعلیم قرآن به کودکان دارد.

مسئول کانون قرآن تبلیغات اسلامی بندپی غربی بابل با اشاره به اینکه اهمیت آموزش قرآن به کودکان و فرزندان، به‌گونه‌ای است که معصومین(ع) آن را از حقوق فرزند بر والدین شمردند، عنوان کرد: در روایتی از امام صادق(ع) می‌خوانیم «هر کس فرزندش را ببوسد خداوند برای او کار نیکی در نامه عملش می‌نویسد و هر کس او را شاد کند، خداوند او را در قیامت شاد می‌گرداند و هر کس او را قرآن یاد بدهد والدینش فراخوانده می‌شوند و دو جامه ارزشمند به آنان می‌پوشانند که از نور آن در جامه صورت‌های بهشتیان، نورانی می‌شود».

وی با اشاره به اینکه از دیدگاه اسلام، همراه آموزش قرآن، فراگیری سخنان ائمه معصومین(ع) نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است، افزود: چرا که کلام ارزشمند آن بزرگواران، تفسیر کننده آیات قرآن کریم است و قرآن و روایات اسلامی مکمل یکدیگرند و یکی بدون دیگری نمی‌تواند فهم و درک عمیق در انسان ایجاد کند.

غلامی با اشاره به اینکه آموزش احادیث و سخنان ائمه معصومین(ع) می‌تواند دل‌های کودکان را بیدار کند و قلوب آنان را مملو از آگاهی گرداند و این باعث می شود آنان به‌سوی افکار باطل گرایش پیدا ‌نکنند، تصریح کرد: وظیفه والدین در امر تعلیم و تربیت کودک، در این مراحل سنی بسیار سنگین است زیرا که این دوران، مرحله مهم آموزش است و نباید فرصت‌های طلایی آن را از دست داد.

وی با اشاره به اینکه قرآن مجید به امر یادگیری و آموزش نماز اهمیت بسیار داده است، افزود: خداوند در قرآن کریم خطاب به پیامبر اکرم(ص) می‏‌فرماید «خانواده خود را به نماز فرمان بده و بر انجام آن شکیبا باش». در همین راستا حضرت ابراهیم(ع) در دعاهای خود که در سوره ابراهیم آیه 40 آمده می‏‌فرمایند «پروردگارا!، مرا بر پا کننده نماز قرار ده و از فرزندانم نیز چنین‏ فرما، پروردگارا دعای مرا بپذیر».

این کارشناس دینی با اشاره به اینکه در روایات اسلامی آمده است هرگاه معلم به کودکی بگوید که بگو بسم‌الله الرحمن الرحیم و کودک بگوید، خداوند یک‏ فرمان رهایی از دوزخ برای کودک و یکی برای والدین او و یکی‏ برای معلم وی می‏‌نویسد، بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) روزی با گروهی از کودکان روبه‏ رو شدند و فرمودند «وای بر احوال فرزندان آخرالزمان از دست‏ پدارنشان. از حضرت سؤال کردند یا رسول‌اللّه از دست‏ پدران مشرکشان؟ فرمودند نه از دست پدران مؤمن و مسلمانشان زیرا چیزی از واجبات و فرائض را به فرزندانشان‏ نمی‏‌آموزند و اگر فرزند شخصاً برای یادگیری احکام اقدام کرد او را از این کار باز می‏‌دارند».

 

captcha