ابراهيم اندرخورا، جامعه شناس و مدرس دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه مازندران، نمايندگی ساری با اشاره به اينكه «ستارالعيوب» يكی از هزار اسم متبرك الهی است، گفت: معنای اين نام بزرگ پوشاننده عيبها است و منظور از آن توجه بندگان به بابی از رحمت بيكران الهی است كه در آن عيوب بندگان پوشانده میشود تا مقام و جايگاه خليفه الهی آنان تحريف و تخريب نشود.
وی افزود: خداوند در قرآن كريم به صورت مستقيم تجسس در امور شخصی ديگران را ممنوع كرده و بردن آبروی مومنين را بزرگترين گناه برشمرده است و در احاديث و روايات از معصومين(ع) نيز اين گونه رفتار نكوهش شده و اجتناب از چنين فعاليتهايی را توصيه كردند.
اين مدرس دانشگاه تصريح كرد: متأسفانه ما شاهد سنتشكنیهايی در جامعه هستيم كه خداوند ما را نسبت به آن منع كرد كه تجسس در زندگی ديگران كه با تاسف امروز ه تبديل به يك هنر و قدرت شده نمونهای از ان است.
وی افزود: اگر ما از شنيدن اسرار ديگران خوشحال شويم و آن را با آب و تاب بيشتر برای ديگران تعريف كنيم در چنين فضايی محيط غيبت و تهمت بازار گرمی خواهد داشت و شايعهسازان و شايعه پراكنان طرفداران بسياری دارند.
اندرخورا با بيان اينكه، غيبت، تهمت زدن و بیآبرو كردن افراد با موازين دين منافات دارد، اظهار كرد: نمیتوان قبول كرد كه شيعه باشيم ولی با نيات مادی و دنيوی در مسايل شخصی ديگران دخالت كنيم.
وی ادامه داد: دين و اخلاق انتظار دارد، انسان به عنوان اشرف مخلوقات عالم خود را در مسير الهی قرار داده و رفتار عمل خود را در چهار چوب نگرش و انديشه متعالی به نمايش گذارد.
این جامعهشناس با بيان اينكه چشمپوشی از عيوب مردم در كاهش مصاديق جرم و خيانت موثر است، عنوان كرد: بايد تلاش كنيم تا عيوب ديگران نبينيم و اگر به صورت اتفاقی شاهد عيوب ديگران بوديم آن را به فراموشی بسپاريم و از كنار آن بگذريم.
اندرخورا عيبجويی و عيبگويی را خارج از اخلاق انسانی دانست و خاطرنشان كرد: بايد فضايی در خانواده مسلمان ايجاد كنيم كه افراد با دوری از غيبت و منفیگرايی با آرامش و بهداشت روانی مطلوب، زندگی طيبه دينی را در زندگی خود تجربه كنند.
وی سه اصل نديدن عيب ديگران، سمبل قرار دادن اخلاق، افكار و رفتار علوی و شكيبا بودن بر مصائب و مشكلات از عوامل درك خوشبختی و موفقيت است.