کد خبر: 2561947
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۶

تقويت روحيه ايثار و نوع دوستی‏ از ثمرات روزه‌داری است

گروه اندیشه: معاون فرهنگی سپاه کربلای مازندران با بیان اینکه تقويت روحيه ايثار و نوع‌دوستی‏ از ثمرات روزه‌داری است، خاطرنشان کرد: روزه‌داری بعد اجتماعی انسان را در كنار ساير ابعاد رشد می‌دهد و افراد به این نتيجه می‌رسند كه بايد به فكر محرومان باشیم.

قاسم هاشمی، معاون فرهنگی سپاه کربلای مازندران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی ایران(ایکنا) شعبه مازندران نمایندگی ساری گفت: روزه يكی از برنامه‌هايی است كه جنبه معنوی داشته و سبب تقویت تقوا و پرهيزگاری در شخص می‌شود.
وی با اشاره به کارکرد روزه، افزود: اگر انسان بخواهد خودش را از جنبه معنوی ارتقا دهد و به عالم طهارت و رفعت متصل كند، اولين چيزی كه بايد بدان ملتزم بشود، جلوگيری از افسار گسيختگی خود است.
هاشمی با بیان اینکه نبايد خود را سرگرم لذت‌های جسمی كنیم، تصریح کرد: انسان بايد خود را بزرگتر از آن بداند كه زندگی مادی را هدف بپندارد و برای وصول به این مهم بهترين، نزديك‌ترين، مؤثرترين و عمومی ترين راهی كه افراد را در اين امر می تواند كمك كند، روزه است كه با پرهيز از خوردن، آشاميدن و شهوت جنسی، علاوه بر اين كه نيروی خويشتن داری از گناهان در آنان قوت می‌گيرد، به تدريج بر اراده خود مسلط می‌شوند و در برابر هر گناهی عنان اختيار را از كف نمی‌دهد.
وی یکی از کارکردهای روزه را تقويت اراده‏ دانست و افزود: خداوند برنامه روزه‌داری را به گونه‏‌ای تنظيم كرده است كه انسان بايد در ساعت مقرری از خوردن و آشاميدن امساك كند و در يك ساعت خاصی، می‏‌تواند آزادانه بخورد و بياشامد و از لذت‏‌های حلال استفاده كند.
هاشمی اظهار کرد: ملزم شدن انسان‏‌ها به اجرای دقيق اين برنامه دینی و تكرار آن طی يك ماه، تمرين بسيار مناسبی برای عادت دادن نفس باشد و اين عمل قطعاً عزم و اراده انسان را تقويت می‌كند.
وی با اشاره به اثرات اجتماعی روزه، افزود: روزه، درس مساوات و برابری در ميان افراد اجتماع است که با انجام اين دستور مذهبی، افراد متمكن، وضع گرسنگان و محرومان اجتماع را به طور محسوس درمی‌يابند و اين باعث می‌شود كه به كمك محرومان بشتابند.
معاون فرهنگی سپاه کربلای مازندران، عنوان کرد: امام صادق(ع) می‌فرمايد: «روزه به اين دليل واجب شد كه ميان فقير و غنی مساوات برقرار گردد، و اين بدان جهت است كه غنی، طعم گرسنگی را بچشد و نسبت به فقير ادای حق كند; چرا كه اغنيا معمولا هر چه را بخواهند، برای آنها فراهم است. خدا می‌خواهد ميان بندگان خود مساوات باشد و طعم گرسنگی و درد و رنج را به اغنيا بچشاند تا به ضعيفان و گرسنگان رحم كنند.»
وی با اشاره به بعد عرفانی روزه ادامه داد: روزه مايه تقرب به خداوند متعال است زيرا روزه‌ها شهوت نفس را می‌كوبد و آدمی را بياد ترس روز قيامت می‌اندازد و عطش و گرسنگی آن روز را يادآوری می‌كند و انسان را از كسالت‌ها و مفاسد شيطانی می‌رهاند.
هاشمی با بیان اینکه تقويت روحيه ايثار و نوع‌دوستی‏ از پیامدهای روزه‌داری است، خاطرنشان کرد: روزه‌داری بعد اجتماعی انسان را در كنار ساير ابعاد رشد می‌دهد و افراد به این نتيجه می‌رسند كه بايد به فكر بيچارگان و محرومان باشیم.
captcha