محمدهادی يداللهپور، معاون فرهنگی نهاد نمايندگی رهبری در دانشگاه علوم پزشكی بابل در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه مازندران، نمايندگی ساری گفت: قرآن كتاب هدايت است و هيچ باطل و گزافه و مبالغهای در آن راه ندارد و همه از سوی خداوند حكيم نازل شده است.
وی با بيان اينكه، قرآن برای ارشاد مردم از روش معرفی الگو نيز بهره برده است، افزود: قرآن كريم به بيان الگوی مثبت پرداخته كه بايد آنها را سرلوحه زندگی قرار داد و نيز به الگوهای منفی پرداخته كه بايد از آنها اجتناب كرد.
يداللهپور تصريح كرد: برای پاسخ به نياز جامعه به الگوی سازنده و واقعی نیازمندیم تا از رخنه الگوهای كاذب غربی كه روح و قلب جوانان ما را هدف قرار دادهاند جلوگیری شود و در این راستا نهادهای فرهنگی از جمله رسانه ملی در ترويج اين الگو و شخصيت قرآنی گامهای اساسی بردارند.
وی افزود: رسانه بايد به بيان شخصيتهای قرآنی مثبت و منفی از مردان و زنان و بيان شناسههای مختلف زندگی آنان در راستای معرفی آنها گام بردارد.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه، انسان به الگوهای عينی نيازمند است تا راهنمایش در زندگی باشد، اظهار كرد: داستانهای قرآن، بهويژه بخشهای مربوط به پيامبران، تنها بهمنظور خواندن حكايتهای شنيدنی و پندآموز نيست بلكه واقعيت تاريخی است كه بر قابليت الگو بودن قهرمانان اصلی اين داستانها میافزايد.
وی افزود: برای نمونه در آيه 14 سوره مباركه عنكبوت حضرت نوح(ع) در پايداری و مقاومت و در آيه 52 سوره مباركه انبيا حضرت ابراهيم(ع) بهعنوان الگويی در توحيد و بتپرستی و در آيه چهارم سوره مباركه قلم حضرت محمد(ص) در مكارم اخلاقی بهعنوان اسوه معرفی شده است.
یداللهپور خاطرنشان کرد: قرآن كريم برای بهرهبرداری از شيوه الگوسازی بسيار غنی است بهويژه آنكه اغلب الگوهای قرآن كه در قالب داستان آمدهاند،جوان و تأثيرگذارند. قرآن كريم از داستان در جهت تربيت اخلاقی انسانها، بيش از 122 مورد استفاده كرده است.
وی افزود: در داستانهای قرآنی، علاوه بر تحريك عواطف، پرورش تعقل و خردمندی نيز وجود دارد قصص قرآن، روابط اخلاقی و تربيتی ميان انسانها به وضوح ترسيم میكند و در نهايت اين فضائل اخلاقی است كه بر پستیها و فرومايگیها چيره میگردند.