به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از مازندران، «خالد قاسم المتوکل»، اندیشمند و سخنران یمنی حاضر در کمیسیون ترویج نهج البلاغه و صحیفه سجادیه همایش بین المللی ناصر کبیر که شب گذشته سه شنبه، اول بهمن ماه در محمود آباد برگزار شد، گفت: بحرین، سوریه، عراق و یمن همه زخمی دست تکفیریها هستند؛ دستی که از آستین صهیونیستها بیرون آمده است.
وی با اشاره به شهادت دکتر احمد شرف الدین، افزود: خون پاک این افراد (شهید شرف الدین و دیپلمات شهید ایرانی) به خاطر نهج البلاغه ریخته میشود.
قاسم المتوکل با اشاره به جایگاه عظیم ناصر کبیر، اظهارکرد: امام ناصرالحق و امام هادی (از امامان مذهب زیدی و غیر از امام هادی(ع) است) در امتداد اسلام، پیامبر(ص) و علی(ع) هستند.
وی افزود: برادران زیدی ما دو ویژگی مثبت دارند که اولین آن تولای اهل بیت(ع) و در راس آنها امیرالمومنین(ع) که همان تولی به خدا است و دیگری پیگیری خط جهاد و مقابله با ظالمین است.
این اندیشمند یمنی با اشاره به جایگاه عظیم نهج البلاغه، تصریح کرد: نهج البلاغه راه ایمان، قرآن و جهاد است و مسایل موجود در آن قابل احصا نیست و سیدشریف رضی تنها بخشی از کلام امیرالمومنین(ع) را انتخاب کرد.
وی با بیان اینکه زیدیه، نهج البلاغه را دستورات واجب الاطاعه میدانند، افزود: امام زید بن علی مجموعه فقهی خود را مستند به کلام امیرالمومنین(ع) کرده است.
قاسم المتوکل، خاطرنشان کرد: علی(ع) سخنان خود را برای استفاده ادیبان ایراد نکرد بلکه برای بیان معارف قرآن ایراد کرد.
وی افزود: «سید عبدالملک حوثی» در رابطه با نهج البلاغه سخنرانیها و دروس زیادی داشت همانطور که شهید سید حسین الحوثی دروس اخلاق خود را بر مبنای نهج البلاغه قرار داد.
در ادامه این مراسم، جودت القزوینی، اندیشمند سوری نیز با اشاره به اینکه ناصر کبیر امام فقیه در طبرستان بود، گفت: حکومت او در طبرستان با لشگریان بنی عباس مبارزه کرد و آنان را شکست داد.
وی با اشاره به اینکه شیخ بهائی درباره حسن اطروش میگوید: او قلبها را به هم نزدیک میساخت، افزود: آل بویه به خاطر ترس از نفوذ ناصر کبیر با حکومت وی زاویه داشت.
این اندیشمند سوری با اشاره به اینکه فقهاء آن زمان در بغداد تمرکز داشتند و آن عصر مرحله پیشرفت علمی بود، افزود: در سال 334 آل بویه وارد بغداد شد، آنها اولین کسانی بودند که شعائر شیعی مانند غدیر و عاشورا را علنی برگزار کردند.