به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از مازندران، آیتالله محسن قمی، معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، صبح امروز، اول بهمنماه در نخستین همایش بینالمللی ناصر کبیر در محمودآباد، گفت: همایش نشان میدهد تکریم یکی از سلالههای آل یاسین و ناصر الحق اطروش کبیر در نظر است و در سایه تکریم از این شخصیت رویکردی به قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه شخصیتی که برای تکریمش این همایش در حال برگزاری است، عالمی فقیه، متکلم، شجاع، مدیر و دارای ویژگیهای خاص است، افزود: ناصر کبیر تمدن ساز است یعنی در کنار علم و معرفتی که داشت توانست در گوشهای از کشور تمدنی بر اساس آموزههای نهج البلاغه و با ویژگیهای حکومت حضرت علی(ع) ایجاد کند که دو قرن علیرغم فراز و فرودهای بسیار دوام و حیات داشته و در کنار حکومتهای مصر و دیگر حکومتهای منتصب به اهلبیت(ع) نقطههایی طلایی و برجسته در تاریخ امت اسلامی رقم بزند.
قمی با اشاره به اینکه اطروش تالیفات بسیاری را داشته و تعداد کتب ایشان بیش از 120 عنوان مطرح شده است، اظهارکرد: متاسفانه به دلایل متعدد دو یا سه مورد مورد از این کتب به دست ما نرسیده است.
وی با تأکید بر اینکه ناصرالحق در زمان حکومتش در منطقه طبرستان با حمایتهای مردم کجور، کلار، آمل، ساری و بعدها منطقه گیلان، حکومت اسلامی را تشکیل داد، افزود: وی در طول حکومت خود تلاش کرد تا نگاه و رفتار حکومت امیرالمومنین(ع) را پیاده سازد.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، تصریح کرد: بنا بر نقل موثق یکی از نوادگان و از نسل ایشان فردی بود که نهجالبلاغه را جمعآوری کرد.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در سال 77 با حضور در آمل، این منطقه و مردم آن را به واسطه ناصر الحق بنیان گذار قدیمیترین حکومت شیعی اسلامی دانستند و افزود: ایشان در این سفر پرخیر و برکت دستور دادند، تا مرقد مطهر این امامزاده وارسته بازسازی شود، و این امر چه در آن سالها و چه امسال به واسطه برگزاری این همایش یا تولیت و همکاری مداوم اوقاف و امور خیریه انجام شد، هر چند شاید این امر مطلوبیت کامل نداشته باشد ولی در این حد هم قابل قبول و پذیرش است.
قمی با اشاره به اینکه پیام اصلی این همایش دعوت به احیای دوباره تمدن اسلامی بوده و این دعوت در عصر جدید بر عهده علمای شیعه است، بیان کرد: علما و ادبا قرن بیستم را قرن علم و دانایی نامیدند و همگان شاهد معجره علم در این قرن بودند و حتی پیشرفت علم در این قرن به تنهایی با 19 قرن دیگر برابری میکرد ولی در کنار آن نباید میزان جنایات و فجایعی که در این زمان رخ داد را از یاد برد و این امر نیز همین مقیاس و برابری را به همراه داشته است.
وی با اشاره به اینکه قرن 21 نیز قرن علم و ایمان نام گرفت چون علم و دانایی دو بال مورد نیاز برای پرواز بشر به سوی معرفت محسوب میشود، افزود: امروز شاهد این هستیم که دانشگاهها و مراکز علمی دنیا به سوی اخلاق، عرفان و معنویت گرایش یافتهاند.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: باید با اتکا به نهج البلاغه بشر سرگشته را که دچار ظلم، تنهایی، رنج، اضطراب و ... شده را نجات داده و زمینه ساز بازگشت به معنویت، اسلام، معارف اهل بیت(ع) شد لذا این امر در کنار پیروی از ناصر الحق و احیاگران تمدنهای اسلامی به ویژه در عصر حاضر امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و دیگر اندیشمندان عرصه بیداری اسلامی محقق میشود.
وی افزود: امروز شاهد بیداری اسلامی در یمن هستیم و مکتب و پیروان اهل بیت(ع) در یمن روز به روز در حال عمق یافتن و قدرت گرفتن است و محبان اهل بیت(ع) در این کشور این ظرفیت را دارند که نقش منطقهای و برجسته را ایفا کنند.