کد خبر: 4295799
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۲
مدیر مؤسسه قرآنی ام‌ابیها(س) ساری:

تداوم و تقویت فعالیت مؤسسات قرآنی نیازمند تخصیص اعتبار است

انسیه فرهادی گفت: انتظار می‌رود مسئولان با تخصیص بودجه و تسهیلات لازم، زمینه تداوم و تقویت فعالیت مؤسسات قرآنی را فراهم کنند، چراکه بدون پشتوانه مالی و مکانی ادامه این مسیر بسیار دشوار خواهد بود.

انسیه فرهادی، مدیر مؤسسه قرآنی ام ابیها(س) ساری

انسیه فرهادی، مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت ام‌ابیها (س) ساری در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا از مازندران، با انتقاد از کم‌توجهی مسئولان به مؤسسات قرآنی، گفت: سال‌هاست که مؤسسات قرآنی نقش محوری در تربیت متسابقان و فعالان رشته‌های حفظ و قرائت قرآن کریم دارند و اغلب برگزیدگان مسابقات قرآنی، حاصل تلاش این مؤسسات هستند. اما با وجود این نقش بنیادی، هیچ حمایتی از سوی نهادهای مسئول انجام نمی‌شود و عملاً مؤسسات قرآنی بدون پشتیبانی مالی و اجرایی تنها مانده‌اند.

وی تصریح کرد: بسیاری از مسئولان و روحانیون، صرفاً در سخنرانی‌ها و محافل مختلف بر اهمیت قرآن و آموزش آن تأکید دارند، اما این تأکیدها محدود به شعار بوده و در عمل کار جدی برای مؤسسات رخ نمی‌دهد. مؤسسات قرآنی حتی برای برگزاری کلاس‌ها، کارگاه‌های تخصصی قرآنی، تأمین جوایز و دوره‌های تربیت مربی، تربیت داور و حافظ با مشکلات زیادی مواجه‌اند.

فرهادی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته برای تأمین محل برگزاری مؤسسه تلاش شده است، افزود: طی چهار سال گذشته به‌دلیل رشد هزینه‌های رهن و اجاره، امکان تهیه مکان مناسب برای مؤسسه فراهم نشده و علیرغم مراجعات مکرر، هیچ ارگان و نهادی از ما حمایت نکرده است.

وی هزینه رهن برای یک مکان ساده را حداقل ۵۰۰ میلیون تومان مطرح کرد و گفت: همین امر باعث شده بسیاری از مؤسسات قرآنی دیگر هم با همین معضل درگیر باشند و نتوانند با استقلال لازم به فعالیت خود ادامه دهند.

مدیر مؤسسه قرآنی ام‌ابیها(س) ادامه داد: استفاده از فضاهای عمومی مانند مساجد نیز راه‌گشا نبوده است، چون برنامه‌ها و مراسم مذهبی این اماکن با برنامه‎‌‌های آموزشی تداخل پیدا می‌کند و آرامش مورد نیاز برای برگزاری کلاس‌ها از بین می‌رود. همچنین فعالیت بانوان در این محیط‌ها با محدودیت‌های زمانی و مکانی مواجه است. تجربه حضور در اماکن مذهبی دیگر از جمله حسینیه نیز با چالش‌هایی مشابه روبه‌رو بوده و همین تداخل زمانی و مکانی موجب اختلال در روند برپایی برنامه‌های مؤسسه شده است.

وی افزود: برگزاری کلاس‌ها در مدارس نیز به‌دلیل تقسیم‌بندی شیفت‌ها و مشکلات امنیتی و حفظ وسایل دانش‌آموزان با دشواری‌هایی همراه بود و امکان پذیرش هنرجو همزمان در دو شیفت وجود نداشت. این در حالی است که فعالیت مستمر مؤسسه نیازمند فضای اختصاصی و تسهیلات حمایتی است.

فرهادی در پایان تأکید کرد: اگرچه در حوزه حفظ قرآن طی سال‌های اخیر حمایت‌هایی انجام شده است، اما این حمایت‌ها کافی نیست و انتظار می‌رود مسئولان با تخصیص بودجه و تسهیلات لازم، زمینه تداوم و تقویت فعالیت مؤسسات قرآنی را فراهم کنند، چراکه بدون پشتوانه مالی و مکانی ادامه این مسیر بسیار دشوار خواهد بود.

انتهای پیام
captcha