کد خبر: 4282576
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵
با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد

آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر و رسانه مازندران

آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر و رسانه مازندران شامگاه 24 اردیبهشت ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان استانی و شهری و اهالی فرهنگ و هنر و اصحاب رسانه مازندران در تالار مرکزی شهرستان ساری برگزار شد.

آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر مازندران برگزار شدبه گزارش ایکنا از مازندران، آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر و رسانه مازندران شامگاه 24 اردیبهشت ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان استانی، شهری و اهالی فرهنگ و هنر و اصحاب رسانه مازندران در تالار مرکزی شهرستان ساری برگزار شد.  
 
در این آیین سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برگزاری چنین آیین‌هایی زمینه‌ساز اعتلای فرهنگ، هنر و تاریخ ایران است. 
 
وی با بیان این‌که نقطه نقطه ایران برای ما و نسلی که تلاش کند به ایران نزدیک شود و آن را بشناسد درخشان است، افزود: یکی از این نقاط مازندران است که در کنار طبیعت زیبا افتخارات بسیار دارد.
 
صالحی بیان کرد: به‌ عنوان شهروند ایران قدردان مازندران بوده و هستم، این استان پایگاه تشیع بوده و سهم بسیاری در تمدن دارد.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که ابن خلدون تعبیر زیبایی دارد، خاطرنشان کرد: وقتی در تمام شهرهای اسلامی فرزندان پیامبر قتل‌عام می‌شدند این مازندران بود که پناهگاه آن‌ها بود. وقتی کار بر سادات بنی‌فاطمه و مانند آن‌ها تنگ می‌شد، مازندران پناه‌گاه آن‌ها بود.
 
وی ادامه داد: خاستگاه آل بویه از مازندران است، اگر مهر اهل بیت در ایران امروز جاری و مایه افتخار است، سهم قابل‌ توجهی از آن را مازندران و منطقه تبرستان داشته است و به‌عنوان محب اهل‌بیت قدردان هستیم.
 
صالحی تصریح کرد: شخصیت‌های برخاسته از طبرستان و واصل دوره اول تمدن عباسی شدند از جمله عمر بن فرخان تبری که منجم و اهل هندسه و ریاضیات بود نمونه آن‌ها است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مترجمان زبردست جهان اسلام و ده‌ها نام دیگر از تبرستان نام برده‌اند، زمانی که به تاریخ نگاه کنیم، می‌بینیم از تبرستان بیرون نرفتند و دانش‌شان در منطقه دیگری اندوخته نشد، از همین منطقه برخاستند و تبدیل به دانشمندان اثرگذار شدند.
 
آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر مازندران برگزار شد
 
محمد محمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در این آیین با بیان این‌که مازندران استان مفاخر ایران است، گفت: همکارانم در اداره کل و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ها نزدیک به چهار ماه تلاش کردند تا این رویداد به مرحله اجرا برسد.
 
وی افزود: از مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار مازندران و سایر عزیزانی که در این رویداد همکاری کردند نیز قدردانی می‌کنم که حمایت‌شان مسیر را برای ما در برگزاری این رویداد هموارتر کرد.
 
محمدی بیان کرد: این آیین قرار است با هدف پاسداشت تلاش اهالی فرهنگ و هنر مازندران هر سال در استان برگزار شود.
 
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه در هر شهرستان نیز مراسم تجلیل از چهره‌های ماندگار را خواهیم داشت که نخستین همایش شهرستانی چهره‌های ماندگار ۲۸ اردیبهشت در بابلسر برگزار می‌شود. خاطرنشان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با رویکرد هم‌افزایی برای تجلیل از هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر به دنبال بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها برای کمک به حوزه فرهنگ و هنر استان است و امیدواریم که با حمایت مسوولان و اهالی فرهنگ بتواتیم در این مسیر گام‌های مناسبی برداریم.
 
وی با اشاره به میراث غنی طبرستان، تاکید کرد: فرهنگ تبری یکی از جریان‌های تأثیرگذار تاریخی است که نسل به نسل منتقل شده و در شکل‌گیری هویت ایرانی نقش مهمی ایفا کرده است.
 
آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر مازندران برگزار شد
 
سیدمجید پوراحمدی، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر نیز در این آیین گفت: ما در صندوق اعتباری هنر رویداد هفت بحر هنر را داریم که این رویداد دهمین نوبت از هفت بحر هنر است و با تلاش دوستان در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اجرا شد. افتخار می‌کنیم که در این رویداد که نخستین همایش چهره‌های ماندگار مازندران است وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور دارد.

وی افزود: هدف این رویداد تمرکززدایی برنامه‌های تجلیل هنرمندان از تهران و برپایی این قبیل رویدادها در استان‌ها است تا در حضور اهالی فرهنگ و هنر هر استان از چهره‌های ماندگار استان‌ها تجلیل شود.

پوراحمدی بیان‌کرد: خوشحال هستیم که در مازندران مسوولان ارشد پای کار آمدند و در اجرای این رویداد مشارکت داشتند.

وی ادامه داد: صندوق اعتباری هنر برای استان‌ها چهار طرح دارد که یکی از این طرح‌ها طرح تجلیل از جوانان فعال در حوزه‌های فرهنگ و هنر است که امیدواریم مازندران در اجرای این طرح پیشگام باشد.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خاطرنشان کرد: صندوق اعتباری هنر ۱۰۱ هزار عضو دارد که بیش از سه هزار عضو مربوط به هنرمندان و اهالی فرهنگ مازندران است.

وی اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات به اعضای مازندرانی صندوق اعتباری هنر اعطا شد و تلاش می‌کنیم که این حمایت‌ها در سراسر کشور افزایش یابد.

آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر مازندران برگزار شد

 مهدی یونسی رستمی، استاندار مازندران نیز در این آیین با اشاره به ضرورت نگاه متوازن به مناسبت‌ها گفت:  من به اداره استان در محیطی باز و با رعایت موازین شرعی اعتقاد دارم.
 
وی افزود: جامعه ما علاوه بر عاشورا، تاسوعا و راهیان نور، به شادی نیز نیاز دارد» که با استقبال و تشویق حضار روبه‌رو شد.
 
ارسالی // آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر مازندران برگزار شد
 
در ادامه این آیین نکوداشت و یادمان زنده‌یادان محسن متین در عرصه تئاتر، احمد محسن‌پور در عرصه موسیقی، مرحومه مکرمه قنبری در عرصه هنر و شهید موسی نظری قاری قرآن، شاعر و خوشنویس نیز در این مراسم برگزار شد.
 
آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر مازندران برگزار شد
 
در پایان این آیین از ۱۳ چهره شاخص فرهنگی و هنری مازندران، در عرصه فیلم و تئاتر مسعود فروتن، خسرو معصومی و حسن دولت‌آبادی، در عرصه موسیقی عسگری آقاجانیان و محمدرضا اسحاقی، هنرهای تجسمی محمدرضا فراست و فریبرز زرشناس، در شعر و ادبیات استان کیوس گوران و افشین علا، در حوزه رسانه استاد مسیح مهاجری، در فرهنگ عامه حسین اسلامی، جهانگیر نصری اشرفی و سیروس مهدوی به‌عنوان چهره‌های ماندگار مازندران تجلیل و تکریم به عمل آمد.
 
انتهای پیام
captcha