شیوه‌های آموزش نماز باید برای نوجوانان و جوانان جذاب باشد
کد خبر: 4184613
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۴

شیوه‌های آموزش نماز باید برای نوجوانان و جوانان جذاب باشد

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان بهره‌مندی از جذابیت‌های مورد پسند نوجوانان و جوانان در برپایی نماز را باید مهم دانست، گفت: اگر شیوه‌های آموزشی جذاب نباشد جایگزین جذابیت‌های رسانه‌ای دشمن نمی‌شود.

حجت‌الاسلام حسن عسکری مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه شهید باهنربه گزارش ایکنا از کرمان، حجت‌الاسلام حسن عسکری، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان امروز، هفتم آذرماه در نهمین اجلاسیه استانی نماز در سالن همایش استانداری کرمان به عوامل مؤثر در دعوت نوجوانان و جوانان به نماز پرداخت و گفت: در حوزه دعوت به نماز تکالیفی برعهده داریم و اگر روش دعوت کامل، جامع و در شأن جوانان باشد مؤثر خواهد بود.

وی سه محور را در ارتباط با دعوت جوانان و نوجوان به نماز مهم دانست و افزود: نخستین محور، اصلاح اشتباهات در روش‌های دعوت به نماز است که اگر اصلاح نشود دشمن در نقشه خود برای گرفتن اعتقادات جوانان و نوجوان موفق می‌شود. ما باید نگاه تأییدی را جایگزین نگاه تغییری کنیم. ادبیات کلامی ما در نگاهی که می‌خواهیم فرد را تغییر دهیم متفاوت است اما نگاه تأییدی که مورد توجه اسلام نیز هست سبب رشد جوان می‌شود و در نهایت او با برنامه‌های تربیتی همراه خواهد شد اما نگاه تغییری نوجوان و جوان را از صحنه خارج می‌کند.

حجت‌الاسلام عسکری با بیان اینکه جمعیت بالای ۵۰۰ نفر در نماز جماعت مسجد دانشگاه شهید باهنر کرمان شرکت می‌کنند، تصریح کرد: امروز بسیاری از جوانان به نماز اعتقاد دارند و باید نگاه منفی به نوجوانان و جوانان را برداشت زیرا با نگرش مثبت نسبت به آنها می‌توانیم سبب جذب نسل نو شویم.

وی بیان کرد: محور دومی که باید به آن توجه شود این است که شیوه دعوت ما به نماز باید مانند دعوت خداوند به نماز در قرآن باشد که می‌گوید باید نماز را اقامه و آن را بلند کنیم زیرا نماز از منکر باز می‌دارد. نماز، صحنه به نمایش گذاشتن زیبایی‌های اخلاقی است و اگر این صحنه در مدارس و دانشگاه‌ها به نمایش در آید جوانان نیز پیروی می‌کنند اما متأسفانه در جذب معلمان و اساتید به این امر و اثرپذیری آنها از نماز توجه نمی‌شود.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار کرد: محور آموزش نماز باید از حالت خشک و بی روح خارج شود و اگر این شیوه‌های آموزشی جذاب نباشد جایگزین جذابیت‌های رسانه‌ای دشمن نمی‌شود.

وی با طرح این سؤال که چه زمانی قرار است بر فلسفه نماز کار شود و زیبایی‌های آن بیان شود؟ گفت: باید زیبایی‌های صحنه نماز آموزش داده شود و در این راستا معلمان و اساتید نقش محوری دارند و تا خود آنها مجهز به نماز نشوند نمی‌توانند نسل نو را تشویق به نماز کنند.

حجت‌‌الاسلام عسکری بهره‌مندی از جذابیت‌های مورد پسند نوجوانان و جوانان در برپایی نماز را مهم خواند و افزود: خوش‌اخلاقی و خوش‌صدایی ائمه جماعات و ورود به عرصه آموزش، برگزاری مسابقات در حاشیه برپایی نماز، برگزاری اردو ویژه نمازگزاران، بوی خوش مساجد و نمازخانه‌ها، زمان‌بندی مناسب اقامه نماز و پرهیز از اقامه طولانی‌مدت نماز از جمله این جذابیت‌ها است.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان در پایان اظهار کرد: محور سوم فعال کردن ظرفیت‌هایی در حین برگزاری نماز است که به حل مشکلات دانشجویان و دانش‌آموزان کمک می‌کند و نماز می‌تواند محلی برای جمع شدن مسئولان دانشگاه و حل مشکلات دانشجویان باشد.

انتهای پیام
captcha