به گزارش ایکنا از مازندران، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران، همایش سالانه مدیران مؤسسات و تشکلهای فرهنگی قرآن و عترت مازندران و کارگاه آموزش سبک زندگی قرآنی، 25 تیر ماه با حضور نماینده ولی فقیه در مازندران، مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر عامل اتحادیه قرآنی مازندران در سالن سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد.
آیتالله محمدباقر محمدی لائینی، نماینده ولیفقیه در استان مازندران در این همایش گفت: برای پیشرفت یک مجموعه دو شرط لازم وجود دارد، نخست اینکه خود فرد یک فعال قرآنی پرتلاش و دارای روحیه جهادی باشد و دوم اینکه زیرساخت لازم برای فعالیت مجموعه قرآنی فراهم باشد.
وی افزود: اینکه اسم ما فعال قرآنی باشد اما فعال نباشیم، کارمان با وجود تخصیص اعتبارات خوب هم به جایی نمیرسد.
آیتالله محمدی لائینی تصریح کرد: نمونه بارز فعال قرآنی، پیغمبر اکرم (ص) بود که مشقتهای فراوانی را متحمل شد.
نماینده ولیفقیه در مازندران با بیان اینکه شورای توسعه فعالیت قرآنی زیرساخت لازم برای مجموعه فعالیت قرآنی است که در دهه 80 کلید خورد اما تاکنون محقق نشده و اخیراً این امر با جدیت دنبال میشود، خاطرنشان کرد: یک نماینده برای این منظور انتخاب کردیم و در ۱۹ شهر و شهرستان مازندران، شورای توسعه فعالیت قرآنی شکل گرفت.
وی اظهار کرد: زیرساخت توسعه فعالیت قرآنی با تشکیل این شورا فراهم شده و بسیاری از مشکلات مؤسسات در همین شوراها مرتفع خواهد شد.
آیتالله محمدی لائینی با اشاره به اینکه فعالان قرآنی باید خستگیناپذیر و پرتلاش بوده و در میدان عمل اهل کار باشند، افزود: مؤسسات و خانههای قرآنی باید با اعتمادسازی از ظرفیت خیرین بهره ببرند.
نماینده ولیفقیه در مازندران با اعلام اینکه مؤسسات قرآنی باید توانمند و بهروز باشند و شیوههای نوین متناسب با زمان را به خدمت بگیرند، تأکید کرد: مؤسسات قرآنی باید با نظام آموزش و پرورش هماهنگ باشند زیرا ناهماهنگی ایجاد مشکل خواهد کرد.
وی با بیان اینکه باید در حوزه تفسیر و آموزش روخوانی عمومی کار جدی در استان صورت گیرد، گفت: اتحادیه نیز باید به دنبال بسترسازی و زیرساخت باشد و مؤسسات را توانمند کند.
وی با تأکید بر اینکه ترویج نشستهای خانگی قرآن نیز از اموری است که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: تمام مشکلات امروز جامعه یک بعد فرهنگی دارد و هر چه به قرآن نزدیک شویم مشکلات ما کمتر خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در مازندران با بیان اینکه تمام مسئولان اجرایی باید بدانند که وظیفه اول شان توجه به قرآن و فرهنگ قرآنی است، متذکر شد: سبک زندگی قرآنی و فرهنگ قرآنی از اموری است که باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام محمدمهدی شریف تبار، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مازندران در این همایش اظهار کرد: آنچه در فضای تصمیمسازی قابل توجه است، آن است که چگونه میتوانیم در میدان باشیم. فعالیتهای قرآنی زیستبوم خودش را دارد و باید عناصر اصلی زیستبوم در جای خودش باشد.
حجتالاسلام شریفتبار ادامه داد: باید بدانیم اگر جایگاه کنشگر و راهبر تغییر یابد، مشکل ایجاد خواهد شد و لذا سند راهبردی فعالیت مؤسسات قرآنی راهگشای این مشکل است.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: باید مشخص شود راهبران قرآنی، مؤسسات و کنشگران آن چه کسانی هستند و اگر نتوانیم هر یک را در جایگاه خود تعریف کنیم نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد.
وی عنوان کرد: مجموعه خانههای شهری و روستایی قرآنی سرمایه عظیمی در مازندران هستند که حائز رتبه نخست در کشور شدهاند.
حجتالاسلام شریفتبار بیان کرد: سبک زندگی قرآنی راهگشای بسیاری از مشکلات امروز جامعه است.
در ادامه این همایش، سید مهدی احمدی، مدیرعامل اتحادیه قرآنی مازندران گفت: مشکل اصلی ما دیده نشدن اتحادیه قرآن است و متأسفانه مورد توجه واقع نمیشویم.
وی افزود: ما را باید استاندار، شهرداران، فرمانداران و مدیران کل استان ببینند و متأسفانه تاکنون این امر محقق نشده است.
احمدی خاطرنشان کرد: نمیگویم کار انجام نشده اما کاری که در شأن قرآن باشد هنوز اجرایی نشده است.
وی اضافه کرد: اگر این مؤسسات دیده نشوند، بیانگیزه و تعطیل میشوند و متأسفانه بسیاری از این مؤوسسات در حال ورشکستگی هستند.
احمدی با اعلام اینکه مشکل اتحادیه قرآن مازندران تنها و تنها با قراردادن بودجه اعتباری حل خواهد شد، گفت: امروز مؤسساتی داریم که از پرداخت قبوض آب و گاز خود عاجزند.
مدیرعامل اتحادیه قرآنی مازندران افزود: اتحادیههای قرآنی بازوان دو دستگاه متولی ارشاد و تبلیغات اسلامی هستند و همواره پای کار بوده و نیازمند حمایت جدی هستند.
احمدی یادآور شد: ۲۷۵ مؤسسه قرآنی در استان مازندران فعال بوده و تمام این مؤسسات در قالب اتحادیه قرآنی فعالیت میکنند.