کد خبر: 4074265
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۸

شیخ فضل‌الله نوری «هَیْهَاتَ مِنا الذِّلَّة» را در عمل تفسیر کرد

نماینده ولی‌فقیه در مازندران در پیش کنگره بزرگداشت مرجع شهید علامه شیخ فضل‌الله نوری گفت: شیخ پرچمدار اسلام‌خواهی بود و «هَیْهَاتَ مِنا الذِّلَّة» را تفسیر کرد.

آیت‌الله محمدباقر محمدی لائینی، نماینده ولی‌فقیه در مازندرانبه گزارش ایکنا از مازندران، آیت‌الله محمدباقر محمدی لائینی، نماینده ولی‌فقیه در مازندران، در پیش‌کنگره بزرگداشت مرجع شهید علامه شیخ فضل‌الله نوری(ره) که ششم مردادماه با حضور رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نماینده ولی‌فقیه در استان مازندران، معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، رئیس تشریفات دفتر مقام معظم رهبری، استاندار مازندران و دیگر مسئولان کشوری و استانی و لشگری در دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان نور برگزار شد، گفت: در طول تاریخ چهره‌هایی خادم بودند، ولی خائن معرفی شدند و چهره‌های خائن که خادم معرفی شدند و مصداق مهم آن وجود حضرت امیرالمؤمنین است که در ۷۵ هزار منبر لعن و نفرین می‌شدند.

وی افزود: چهره مظلوم شیخ فضل‌الله هم از همین مصادیق است که نگذاشتند صدای ایشان به مردم برسد، آیا مخالف مشروطه بود؟ خیر، بلکه ایشان را تحریف کردند و ایشان را مخالف دین معرفی کردند و به جرم این که با جریان غرب‌گرای مشروطیت همراهی نکرد ضد مشروطه معرفی کردند. امروز هم انقلاب انگلیسی دارند، آن‌هایی که به ظاهر انقلابی بودند و یا واقعاً زمانی انقلابی بودند، می‌گویند باید با نظم آمریکایی و آمریکا کنار بیاییم! و همه تلاش‌ها و خون‌های شهدا را نادیده می‌گیرند و تلاش می‌کنند ایران و انقلاب را تحت سلطه غرب و آمریکا در بیاورند.

لائینی تصریح کرد: امروز ملتی به مراتب آگاه‌تر داریم که نمی‌گذارند دشمنان به هدف خود برسند و لذا با ایجاد نارضایتی می‌خواهند مردم از کرده خود پشیمان شوند.

نماینده ولی‌فقیه در مازندران با بیان این که ملت اکثریت دل در گرو انقلاب و نظام دارند و ارکان سلطه غرب را به لرزه در آورده‌اند و به خطر انداختند، خاطرنشان کرد: این حق آیندگان است که تاریخ را تحلیل و خائن و خادم را معرفی کنیم و نگذاریم خادمان به سیاست تحریف، مظلوم شوند و خائنان، امور را در دست بگیرند و به اشتباه خادم معرفی شوند.

وی ادامه داد: شهامت و مقاومت شیخ برای اسلام ایشان را به پای دار برد و او در راه شریعت سر و جان فدا کرد و این مسیر در دیار علویان استمرار یافت؛ او پرچم اسلام‌خواهی بود و هیهات من الذله را تفسیر کرد و دعوت انگلیس را نپذیرفت.

یادآور می‌شود که یازدهم مرداد سالروز شهادت شیخ فضل‌الله نوری از رهبران نهضت مشروطه است که حضور در عرصه مسایل سیاسی و اجتماعی هم چون حضور در جنبش تنباکو و انقلاب مشروطه و آگاهی کامل از توطئه‌های استعمارگران و تلاش برای ایجاد و احیای عدالتخانه بخش مهمی عملکرد در زمان حیاتشان به شمار می‌رود.

فضل‌الله کجوری، مشهور به شیخ فضل‌الله نوری از مجتهدان برتر در تهران و از پیشروان جنبش مشروطه ایران بود. وی با پشتیبانی آخوند خراسانی، اصل دوم متمم قانون اساسی مشروطه مبنی بر تشکیل هیئت‌ نظارت را به تصویب مجلس شورای ملی رساند ولی به دلیل اختلاف با دیگر نمایندگان درباره برخی از اصول متمم قانون اساسی مشروطه، از مجلس کناره‌گیری کرد و با راه‌اندازی جریانی که مشروعه‌خواهان نام گرفت، اعتراضات شدیدی بر مشروطه‌خواهان و مشروطیت وارد کرد.

انتهای پیام
captcha