اهمیت زمان تشخیص در بیماران اچ آی وی
کد خبر: 3860882
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۸

اهمیت زمان تشخیص در بیماران اچ آی وی

گروه اجتماعی ــ رئیس مرکز تحقیقات و متخصص بیماری‌های عفونی استان هرمزگان گفت: در حقیقت اچ آی وی، یک بیماری مزمن است که اگر درست کنترل شود، شخص بیمار تا آخر عمر می‌تواند یک زندگی نرمال با یک طول عمر مناسب داشته باشد.

زمان تشخیص در بیماران اچ آی وی مهم استپریوش داوودیان، رئیس مرکز تحقیقات و متخصص  بیماری‌های عفونی استان هرمزگان، در گفت‌وگو با ایکنا، گفت: هر سال سازمان بهداشت جهانی شعاری را برای روز جهانی مبارزه با ایدز در نظر می‌گیرد که امسال شعار «ما همه در یک کشتی هستیم» را برای کنترل این بیماری در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: در حقیقت اچ آی وی، یک بیماری مزمن است که اگر درست کنترل شود، شخص بیمار تا آخر عمر می‌تواند یک زندگی نرمال با یک طول عمر مناسب داشته باشد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی شایع‌ترین علامت بیماری اچ آی وی را بی‌علامتی عنوان کرد و افزود: افراد تا سال‌ها هیچ علامتی ندارند اما بعد از ظهور علایم، مهم‌ترین آن‌ها عفونت‌های مختلف، درگیری‌های چشمی، انواع سرطان‌ها، اسهال‌های طولانی‌مدت، تب بالای 10 ماه و ... است.

داوودیان گفت: اکثر افرادی که دچار اچ آی وی می‌شوند حدود 10 سال بعد از انتقال ویروس، علائم بیماری شروع می‌شود و زمانی به مرحله‌ای می‌رسند که نام ایدز بر آن می‌گذاریم، اگر هیچ کاری برای آن‌ها صورت نگیرد طول عمر آن‌ها دو سال است پس بهترین زمان برای تشخیص آن است که هنوز در اثر ویروس، هیچ تخریبی در بدن صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه اگر شخصی رفتار پرخطر جنسی داشته باید پروسه آزمایش و درمان را دنبال کند افزود: مسئله این است اگر به هر دلیلی آلوده‌ شده‌ایم، می‌توانیم بیماری را به شریک جنسی منتقل کنیم. شیوه پیشگیری انتقال از تماس جنسی استفاده از کاندوم است که باید آموزش داده شود.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی با تأکید بر اینکه احتمال انتقال در تماس جنسی یک‌دهم تا یک درصد، تماس خونی (سرنگ مشترک،سوزن تاتو، تیغ، مسواک، لوازم دندانپزشکی ضدعفونی نشده) 3 دهم درصد و انتقال مادر به فرزند 30 درصد است، تصریح کرد: هدف این است که انتقال از مادر به فرزند را به صفر برسانیم، زمانی که از داروی پیشگیری استفاده می‌کنیم شانس انتقال را از 30 به حدود یک درصد می‌رسانیم پس هر زن بارداری در هر زمان حتی برای زایمان نیز اگر چک شود، قابل‌تشخیص و درمان است.

این مشاور بیماری‌های ایدز گفت: فرزندی که از مادر گرفته و تشخیص داده نشده بین 8 تا 10 سال عمر می‌کند که از بدو تولد اگر تشخیص داده شود مانند افراد عادی به زندگی ادامه خواهد داد پس اگر پزشک، ماما و پرستار یادشان رفته است، فرد باردار  تقاضا کند تا این تست برایش گرفته شود.

داوودیان با اشاره به  اینکه آگاهی باعث می‌شود تا راه‌های انتقال را بدانیم و پیشگیری کنیم، خاطرنشان کرد: هدف این است 90 درصد کشف و درمان  را انجام داده و ویروس را به صفر برسانیم، بیمار اچ آی وی ایدز خلاف‌کار و خطاکار نیست، بیماری او به‌راحتی با یک نشست‌وبرخاست منتقل نمی‌شود این افراد وقتی به‌موقع شناسایی‌شده و تحت درمان قرار گیرند جز افراد سالم جامعه قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: افراد آگاهی خود را نسبت به بیماری بیشتر کنند پس امیدوارم شهروندان به سایت وزارت بهداشت www.hivsti مراجعه کرده و اطلاعات صحیح را دریافت کنند.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پایان عنوان کرد:  علی‌رغم اینکه داروها گران‌قیمت هستند، وزارت بهداشت مراقبت‌ها را به شکل رایگان انجام می‌دهد.

انتهای پیام
captcha