کد خبر: 3667894
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۵

آزادی مطبوعات به معنی زیرپاگذاشتن قوانین نیست

گروه معارف: عضو هیئت منصفه مطبوعات مازندران گفت: آزادی مطبوعات باید باشد و قانون اساسی هم در آن تصریح دارد ولی این مطلب به این معنا نیست که شخص قوانین را به بهانه آزادی زیرپا بگذارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از مازندران، علی خانلری المشیری عصر امروز هفتم آذرماه در همایش تخصصی  بسیج، رسانه و نقش آن در تبیین آرمان‌های انقلاب که در سالن فتح‌المبین سپاه ناحیه ساری برگزار شد، گفت: اساسا تشکیل حقوق بر مبنای زندگی اجتماعی است و مجبور هستیم در زندگی اجتماعی تن به یکسری محدودیت‌ها و حمایت‌ها بدهیم تا انسانها بتوانند زندگی راحتی داشته باشند.
وی با بیان اینکه به وجود آمدن حقوق از روی اختیار و بر اساس دانایی است، افزود: این حقوق در کشور ما چون بر اساس آموزه‌های اسلامی است یک افتخار بزرگی است.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: قانون اساسی ما از مفاخر جمهوری اسلامی در برابر همه قوانین دنیا است که متاسفانه کمتر امکان دفاع داشته که ضعف رسانه‌ای یکی از این دلایل است.
وی با بیان اینکه فعالیت رسانه‌ها در حقیقت اقدامی جهادی است، افزود: حقوق رسانه شاخه جدیدی از حقوق است که به لحاظ ماهیتش از اهمیت بالایی برخوردار است و تحولات روزانه دارد.
عضو هیئت منصفه مطبوعات مازندران با بیان اینکه رسانه‌ها ابزار ارتباط جمعی هستند، اظهار کرد: رسانه در علم حقوق  شامل مطبوعات، سایت‌ها خبرگزاری‌ها و نشریات کتبی و رسانه‌های صوتی و تصویری  می‌شود.
وی ادامه داد: حقوق رسانه به مجموعه قواعد و مقرارات و قوانینی گفته می‌شود که بر رسانه ها و افراد وابسته رسانه حکومت می‌کند و نیاز است با گذشت زمان بروز شود.
خانلری با بیان اینکه اصل 24 قانون اساسی بیانگر این است که مطبوعات در آگاهی بخشی مردم چنانچه مخل نباشند، آزاد هستند، بیان کرد: اساسا رسانه‌ها باید از حقوق رسانه‌ها  آشنا باشند تا میزان جرایم نیز به حداقل برسد.
وی با بیان اینکه آزادی مجموعه رسانه‌ها در قانون اساسی جمهوری اسلامی پذیرفته شده است، افزود: آزادی، نعمت الهی و مبتنی بر دین مبین اسلام است 
عضو هیئت منصفه مطبوعات مازندران با بیان اینکه حق، تکلیف، حقوق و حدود باید باهم دیده شوند، اظهار کرد: اسلام یک مجموعه است و نباید به آن بخش نگری شود و باید ازادی را با اسنقلال و وحدت ملی و... دید.
وی با بیان اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی بسیار دقیق نوشته شده است، ادامه داد: آزادی مطبوعات باید باشد و قانون اساسی هم در آن تصریح دارد و این به این معنا نیست که شخص قوانین را به بهانه آزادی زیرپا بگذارد.
خانلری با بیان اینکه در اصل 168 آمده  است رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی علنی است، عنوان کرد: همه رسانه‌ها باید قوانین رسانه‌ها را بخوانند.
وی  با اشاره به مسئولیت کیفری در مقررات جاری حقوق رسانه، افزود: صاحب امتیاز یکی از افرادی است که در برابر خط مشی کلی نشریه مسئول است.
آزادی مطبوعات به معنی زیرپاگذاشتن قوانین نیست
آزادی مطبوعات به معنی زیرپاگذاشتن قوانین نیست

captcha