به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از مازندران احد جاودانی امروز 29 آبان ماه در جمع خبرنگاران با قدردانی از مؤسسه فرهنگی فاخر در زمینه جمعآوری آثار شیخ حسن و ملاعلی فاخر، گفت: 1این همایش با محورهای مدیحه، مرثیه و سوگ سرایی در اشعار فاخر، زمینههای فقهی، عرفان و کلام، جنبههای بلاغی و صنایع ادبی در اشعار فاخر، تعزیه و مجالس شبیه خوانی فاخر برگزار میشود.
وی افزود: بر اساس رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مفاخر هر منطقهای را شناسایی کرده و به نسل امروز معرفی خواهیم کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه با مطالعه در زندگانی این دو فرهیخته میتوان از اثار آنها بهره برد، تصریح کرد: از اینکه در منطقه کسانی بودند که مراجع بزرگی برای پاسخگویی به شیعیان محسوب میشدند مایه مباهات است و باید گرامی داشته شوند.
وی ادامه داد: با مطالعه اشعار و مراثی این دو عالم میتوان دریافت شخصیتهایی وجود داشتند که توانستند به زیبایی، اهل بیت(ع) را معرفی کرده و مصائب کربلا و عاشورا به دور از تحریف و در عین حقیقت ارائه کنند.
جاودانی ادامه داد: از ١٠٠ مقاله ارسال شده به دبیرخانه همایش، ٧٧ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت که از این تعداد ١١ مقاله به عنوان مقالات برتر در قالب سخنرانی و ٦٦ مقاله نیز به صورت پوستر در همایش ارائه میشود.
به گزارش ایکنا ملا علي فاخر(متخلص به فاخر) در سال ١١٨٨ه. ش. در روستاي سنار چالوس متولد شد.
وی به تحصيل علوم ديني در نجف اشرف پرداخت و پس از اتمام تحصيلات با حكمي از ميرزا مهدي آل كاشف الغطاء به مازندران بازگشت.
وي معاصر و مصاحب آیتالله میرزا محمد مجتهد تنکابنی از علمای صدر مشروطیت و در شريعت مرجع زمان خود بوده و علاوه بر رسيدگي به امور شرعيه در منطقه كلارستاق( چالوس ، مرزن آباد و كلاردشت) با بهره گيري از نبوغ خدادادي به سرودن اشعار آئيني پرداخت.
شيخ آقا حسن فاخري(متخلص به زاده فاخر) در سال ١٢٤٩ش. در علوي كلاي چالوس چشم به دنيا گشود و در دامن پدر نامدار خويش علامه فاخر به كسب علوم پرداخت.
وی به تحصيل دوره هاي تكميلي در سپهسالار تهران و حوزه علميه قم پرداختند و طي حكمي از سوي آيت ا... حائري يزدي، بنيانگذار حوزه علميه قم و آيت ا...شيخ ابوالحسن اصفهاني بعنوان حاكم شرع كلارستاق منصوب شد.
وي نيز اهل عرفان و بهره مند از استعداد خدادادي شاعري بود و علاوه بر رسيدگي به امورات محوله، فرصت را غنيمت شمرده ، عمر خود را صرف سرودن اشعار وزين آئيني کرد.