به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از مازندران به نقل از رسا، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم طاهری، مدیر حوزه علمیه مازندران امروز 25 تیرماه در جمع طلاب جدیدالورود طرح میثاق طلبگی، تحصیل در حوزه علمیه را افتخار بزرگی برای طلاب جدید الورود دانست و گفت: این رویداد ارزشمند نصیب هر فردی نخواهد شد و به حتم کسانی که در این عرصه گام نهادند مورد توجه حضرت قرار گرفتهاند.
وی با بیان این که تحصیل در حوزه علمیه یکی از بهترین راههای رسیدن به سعادت و تعالی حقیقی است، افزود: حال که امروز در این مسیر خطیر گام نهادیم باید رسالت طلبگی را نیز به نحو مطلوب انجام دهیم تا مورد رضایت الهی قرار گیرد.
طاهری با اشاره به این که رعایت ذی طلبگی یکی از رسالت مهم طلاب در دوران تحصیل در حوزه علمیه است، خاطرنشان کرد: وقتی فردی نام طلبه را می گیرد باید هر لحظه از زندگی فردی و اجتماعی اش بر مبنای اصول و شرایط زندگی طلبگی باشد.
وی با بیان این که اعمال و رفتار یک طلبه و روحانی همواره مورد نظر عموم مردم است، افزود: رفتار و کردار طلبه باید به گونهای باشد که آحاد جامعه در همه امور از او الگوبرداری کنند و به دین و ارزشهای اسلامی علاقه مند شوند.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که روحانیت ادامه دهنده مسیر و خط پیامبران الهی و ائمه معصومین(ع) است، تصریح کرد: نباید به گونه رفتار کنیم که مردم به ویژه نسل جوان از ما دوری کنند.
وی افزود: اگر نیت طلاب کاملاً الهی و تنها برای رضای پروردگار و صاحب حوزه های علمیه، حضرت ولی عصر(عج) باشد به حتم در مسیری که قرار گرفتیم به موفقیتهای بزرگی نائل خواهیم آمد.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که توجه به اخلاق و تهذیب در حوزه علمیه باید بیش از پیش مورد توجه طلاب باشد، خاطرنشان کرد: یک طلبه باید بداند که علم بدون تقوا و اخلاق نمیتواند او را در مسیر رشد و تعالی حقیقی قرار دهد.
وی با تأکید براین که یک طلبه باید توجه به مسائل تهذیبی را مقدم تر از تحصیل بداند، گفت: تقویت بُعد تهذیبی در حوزه می تواند بستری را برای تقویت بنیه علمی طلاب فراهم کند.
مدیر حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که خوشبختانه امروز بسترهای لازم برای تحصیل در حوزههای علمیه به خوبی فراهم است، گفت: این ظرفیتهای امروز به برکت انقلاب اسلامی و حمایتهای مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید فراهم شده که باید قدردان آن باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری با بیان این که در گذشته علما و بزرگان دینی ما در یک شرایط سخت و کمترین امکانات ممکن به تحصیل در حوزه پرداختند، تصریح کرد: اگر امروز جامعه اسلامی از وجود چنین شخصیتهای بزرگی بهره میبرد به دلیل تلاشها و تحمل سختیهای بسیاری است که دوران گذشته علما و فقهای دینی ما متحمل شذند.
طاهری با بیان این که یک طلبه و روحانی نشانه ای از دین بر تن دارد که باید از آن حراست کند، تصریح کرد: دشمنان و بدخواهان اسلام همه اعمال و رفتارهای جامعه روحانیت را زیر نظر دارند تا خدای ناکرده نقطه ضعفی پیدا کنند و همان را در جامعه برجستهسازی کنند.
وی با بیان این که دشمن به دنبال ایجاد فاصله میان مردم و روحانیت است، تصریح کرد: اما با هوشیاری مردم و روحانیت این تلاش دشمن همواره شکست خورده و امروز پیوند میان مردم و روحانیت پیوندی مستحکم و عمیق است.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری با اشاره به این که هیچ قدرتی نمی تواند میان مردم و روحانیت فاصله ایجاد کند، گفت: مردم همواره علما و روحانیت را مأمن و پناهگاه خود می دانسته و همواره برای حل مشکلات خود نزد علما و روحانیان می روند و این ارتباط همچنان عمیق است.
طاهری با بیان این که حوزه علمیه بر مبنای تعالی قرآن و مکتب اهل بیت(ع)، مسئولیت مهم تبیین و تفسیر، تعلیم و تربیت، تبلیغ، دعوت و دفاع از دین را بر عهده دارد، تصریح کرد: امروز باید از همه ظرفیت های موجود برای تقویت این مراکز دینی بهره گیریم.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که این رسالت مهم حوزه علمیه همان استمرار رسالت نبی مکرم اسلام و اهل بیت(ع) است که در عصر غیبت بر عهده فقهای جامع الشرایط قرار داده شده است، گفت: اقامه دین و اعتلای کلمه توحید مبتنی بر اجتهاد بر پایه قرآن، سنت نبوی و مکتب اهل بیت(ع) مهم ترین رسالت حوزه های علمیه است.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران افزود: اگر می خواهیم اهل بیت(ع) پناهگاه ما باشند باید توسل به اهل بیت(ع) کرده و به آنها معرفت پیدا کنیم؛ همچنین از اهل بیت(ع) متابعت کرده و در مقام عمل، تسلیم باشیم.
طاهری با بیان این که لباس روحانیت از شأن و جایگاه بسیار والایی برخوردار است، تصریح کرد: مردم این لباس را نشانه دین و روحانیت را سرباز حضرت ولی عصر(عج) می دانند و باید در حفظ این جایگاه تلاش کنیم.