بهروز کریمنژاد، مسئول کارگروه اقتصادی و توانمندسازی مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از مازندران با اشاره به برگزاری نشست هماندیشی مدیران عامل مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در هفته گذشته در قم برگزار شد، گفت: در این نشست هماندیشی چهار کارگروه از قبیل کارگروه توانمندسازی مؤسسات قرآنی، کارگروه اثربخشی آموزشی، کارگروه تبلیغ و ترویج و کارگروه ساماندهی مؤسسات قرآنی تشکیل شد.
وی افزود: در ادامه نشست مدیران عامل مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور مسئول هرکارگروه معین شد و هر کارگروه مصوباتی را مکتوب کردند.
بهرهگیری از ظرفیت مؤسسات قرآنی در اجرای برنامههای آموزشی در مراکز دولت
مسئول کارگروه اقتصادی و توانمندسازی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به بند اول مصوبه این کارگره مبنی بر بهرهگیری از ظرفیتهای گسترده مؤسسات قرآنی کشور برای اجرای برنامههای آموزشی در دستگاهها و مراکز دولتی بر اساس ماده هفت ضوابط اجرایی قانون بودجه 93 کل کشور مصوبه هیئت وزیران، تصریح کرد: بر اساس این مصوبه هیئت وزیران دستگاههای دولتی میتوانند از محل اعتبارات هزینهای مصوب تخصیص یافته دستگاههای اجرایی به نحوی که به انجام فعالیت اصلی خدشه وارد نشود قابل پرداخت است.
وی فرهنگسازی جهت پرداخت هزینه برای آموزشهای قرآنی از سوی خانوادهها را یکی دیگر از مصوبه کارگروه اقتصادی و توانمندسازی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور دانست و افزود: باید از طریق رسانههای عمومی و دستگاههای تبلیغی، فرهنگ هزینه کردن برای فراگیری قرآن در جامعه نهادینه شود و مردم همانگونه که در برای آموختن دروس دیگر به فرزندانشان هزینه میکنند در این باره نیز هزینه کنند.
کریمنژاد با بیان اینکه اصلاح نگاه عمومی در ارتباط با تولید ثروت در حوزههای اقتصاد اسلامی یکی دیگر از مصوبانت کارگروه اقتصادی بود، اظهار کرد: تجلیل از قهرمانان و سایر عرصههای علم و دانش و کارآفرینی از سوی صدا وسیما و رسانهها موجب تشویق نوجوانان و آحاد مردم شده و گرایش جامعه را برای ورود به یادگیری قرآن افزایش خواهد داد.
مدیر عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی مازندران راهاندازی مرکز اطلاعرسانی درباره معرفی و تبلیغ نمونههای موفق در حوزه توانمندیسازی و درآمدزایی مشروع و قانونی در کشور برای تبادل تجارب را یکی دیگر از مصوبههای کار گروه اقتصادی و توانمندسازی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور دانست و افزود: اگر فعالان قرآنی دستگاههای اجرایی متناسب با شأنیت آنها تجلیل شایسته شود و الگوها و نمونههای قرآنی در جامعه معرفی و شناخته شوند، فعالیت قرآنی رونق بیشتری پیدا خواهد کرد.
وی تخصیص مستقیم اعتبارات قرآنی به مؤسسات قرآنی را یکی دیگر از کارگروه اقتصادی و توانمندسازی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور دانست و ادامه داد: دریافت اعتبارات قرآنی از طریق دستگاه ناظر از سرعت فعالیتهای قرآنی کاسته و اختصاص اعتبار به اتحادیه و دادن حق نظارت به ناظران روند اتحادیه را تسهیل خواهد کرد.
فعالیتهای قرآنی به موسسات قرآنی- مردمی واگذار شود
کریمنژاد واگذاری فعالیتهای قرآنی به مؤسسات قرآنی ـ مردمی و پرهیز از تصدیگری دولتی به ویژه در نهادهای فرهنگی را جز مصوبات کارگروه اقتصادی اتحادیه دانست و عنوان کرد: رایزنی برای دریافت تسهیلات و بهرهگیری از امکانات دولتی از دیگر مصوبات این کارگروه است.
وی افزود: با اجرای مصوبات کارگروه اقتصادی و توانمندسازی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور این موسسات توانمند شده و در حقیقت به ندای رهبری در توسعه فعالیتهای قرآنی لبیک گفته میشود.
مسئول کارگروه اقتصادی و توانمندسازی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور عنوان کرد: امید است در سال جدید با رویکرد فرهنگی که در نظام جهاتدهی میشود، قرآن کریم جایگاه ممتاز خویش را در رأس فعالیتهای فرهنگی پیدا کند.