به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از مازندران، حجتالاسلام ستار علیزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران در نشست تخصصی وقف که عصر دیروز، 18 اسفندماه با حضور روحانیان آمل در بقعه ناصرالحق(ع) این شهرستان برگزار شد، گفت: وقف بارزترین مصداق احسان و منشا خدمات علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری در جامعه است.
وی افزود: معیارهای مهم در ایجاد وقف جدید باید بر اساس نیازهای روز جامعه باشد.
علیزاده با تأکید بر لزوم ترویج فرهنگ وقف بر مبنای نیازمندیهای روز جامعه، تصریح کرد: واقفان با وقف اموال و مستغلات خود صدقات جاریه برای آخرتشان ذخیره میکنند که این امر نشان از تربیت اسلامی در سایه آموزههای دینی و اسلامی خانوادههایشان دارد.
وی با اشاره به اینکه برای ترویج فرهنگ وقف تنها یک دستگاه یا یک نهاد مسئول نیست و همه نهادها باید در زمینه رشد و شکوفایی فرهنگ وقف تلاش کنند، ادامه داد: باید سعی شود فرهنگ وقف در جامعه به روز شود تا بتوان از موقوفات جدید در رفع نیازهای علمی روز جامعه بهرهمند شد.
وی بیان کرد: در استان مازندران بیش از 13 هزار موقوفه و 16 هزار رقبه و یک هزار و 23 بقاع متبرکه در کشور وجود دارد و این استان در تعداد رقبه رتبه سوم و در تعداد بقاع رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
علیزاده طلبههای حوزه را مروجین احکام اسلامی دانست و اظهار کرد: روحانیون نقش ویژهای در احیا فرهنگ وقف در جامعه دارند .
وی با تأکید بر اینکه انقلاب ما مدیدن وقف است، تصریح کرد: شما روحانیون که به عنوان سربازان امام زمان (عج) تحت رهبری حکیمانه امام عزیزمان انقلاب خود را از مساجد و تکایا شروع کردرد که از موقوفات به شمار میروند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه مردم اطلاعات جامعی از وقف ندارند، تأکید کرد: امروز من و شما وظیفه سنگینی آگاه سازی مردم نسبت به اهمیت وقف و نقش مهم اوقاف در پاسداری از اجرای نیت واقف به لحاظ شرعی و دینی بر دوش داریم.
وی افزود: از ابتدای سال 92 تا کنون 63 مورد وقف جدید در استان مازندران ثبت شد که تعداد زیادی از این موقوفهها ارزش میلیاردی دارند.
علیزاده گفت: مقام معظم رهبری تاکید بر وقفهای جدید با نیازهای روز جامعه دارند و همه باید کمک کنیم تا کسانیکه میخواهند اموال خود را وقف کنند بیشتر به نیازهای روز جامعه توجه کنند.