به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از مازندران، مرتضی محسنی، مدرس ادبیات دانشگاه مازندران روز گذشته، چهارم آذر درهمایش سعدیشناسی که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی مازندران در دانشگاه مازندران برگزار شد، با بیان اینکه سعدی یکی از چهار قله بلند شعر فارسی است، گفت: نکوداشت مفاخر هنری، علمی و ادبی کشور ما را با ریشههای خودمان پیوند میزند و به ما اعتماد به نفس میبخشد تا در مسیر زندگی احساس تنهایی نکنیم.
وی با بیان اینکه سعدی شاعر قرن هفتم است، افزود: سعدی انسانی دینی است اما در عین حال معلم بودن سعدی گویا وظیفهای بر گردن او نهاد تا در آن قرنی که روح ایرانی آزرده و سرگردان بود برای مداوای این روح مجروح در قالب آثار هنری و ادبی نسخه بپیچد.
محسنی با بیان اینکه مهمترین ویژگی فرهنگی و اجتماعی سعدی مصلح بودن آن است، تصریح کرد: در حوزه غزل به این دلیل اصلاحگری مشکل است که قالب درونگرای دارد و شعرهایی که در غزل سروده میشود بیشتر غنایی هستند.
وی با اشاره به این مطلب که سعدی در سه حوزه زبان، موسیقی و صور خیالی هدفمند بوده، افزود: پویایی که سعدی آن را مدنظر داشته، در سه حوزه احساس، عاطفه، زبان و صور خیال است و چنانچه غزلیات سعدی را بشکافیم در آن عشق موج میزند و وصف عشق و عاشقی نسبت به انسان، جهان و خدا است و عشق در غزلیات سعدی فردی نیست.
دانشیار ادبیات دانشگاه مازندران، اظهار کرد: بین سعدی و مولوی ارتباط زیادی نیست اما سعدی مانند مولوی عشق را دنبال میکند یعنی عشق درمانی میکند.
وی بابیان اینکه عشق در غزلیات سعدی عینی است، افزود: وقتی عشق عینی و زمینی است روحیه امید را در ما ایجاد میکند امید حلقه مفقوده جامعه ایرانی در قرن هفتم بود و وقتی سعدی عشق زمینی را رواج میدهد باعث تخلیه روحی خود شده و به آرامش میرسد و همچنین آرامش و اعتماد به نفس را به مخاطب انتقال میدهد.
این دانشیار دانشگاه مازندران با بیان اینکه، سعدی در قالب غزلهایش عشق، مهربانی و اخلاق را در جامعه رواج میدهد، عنوان کرد: سعدی گاهی اوقات شعر خود را تبدیل به یک تابلوی نقاشی کرده و فضاسازی و توصیف میکنند تا خلاقیت خواننده برانگیخته شود.
وی با اشاره به این مطلب که سعدی در حوزه زبان تلاش میکند به مخاطب خود شور و هیجان بدهد، ادامه داد: یکی از ویژگیهای زبانی سعدی تکرار بوده و با توجه به اینکه تکرار خستهکننده است ولی سعدی با زبان خود بصورتی کلمات را تکرار می کند که نه تنها خواننده خسته نمی شود بلکه سبب لذت بردن میشود.
دانشیار ادبیات دانشگاه مازندران، خاطرنشان کرد: چیزی که جامعه امروز ما به آن نیاز دارد امید است و شاعری که میتواند این امید را به ما بدهد سعدی است.