شجاعت حضرت زینب(س)؛ تداعی‌کننده روزهای حکومت حضرت علی(ع)
کد خبر: 4078725
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۴
امام‌جمعه شهرستان لاهیجان بیان کرد:

شجاعت حضرت زینب(س)؛ تداعی‌کننده روزهای حکومت حضرت علی(ع)

امام‌جمعه شهرستان لاهیجان در دورهمی فعالان فضای مجازی گیلان با موضوع «زینب(س)، قدرت تاریخ‌ساز»، گفت: زینب(س) پس از عاشورا با قدرت کلام، شجاعت، معنویت و استقامتش تداعی‌کننده روزهای ناب حکومت حضرت علی(ع) بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد سلیمانی، امام‌جمعه شهرستان لاهیجانبه گزارش ایکنا از گیلان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد سلیمانی، امام‌جمعه شهرستان لاهیجان در دورهمی محرمی فعالان فضای مجازی گیلان با موضوع «زینب(س)، قدرت تاریخ‌ساز» که روز گذشته، ۲۵ مردادماه از سوی سازمان فضای مجازی سراج در رشت برگزار شد، بیان کرد: زینب(س) همچون امام حسین(ع)، قهرمان و حماسه‌ساز عرصه‌های مختلف بعد از عاشورا است که با قدرت کلام، شجاعت، معنویت و استقامتش تداعی‌کننده روزهای ناب حکومت حضرت علی(ع) بود.

وی با بیان اینکه زینب(س)، شخصیتی تکیه‌گاه است، تصریح کرد: ایشان هم تکیه‌گاه اسیران آل‌الله در بند و زنجیر بنی‌امیه است و هم تکیه‌گاه عدالت‌خواهان و خداباوران تمام اعصار. باید تأکید کرد که انسان تا مبنا نداشته باشد و مرکزی را فتح نکرده باشد نمی‌تواند این‌چنین در خط مقدم تاریخ‌سازی باشد، همان‌گونه که زینب کبری(س) از فردسازی و جامعه‌سازی فراتر رفت و تاریخ را ساخت.

امام‌جمعه شهرستان لاهیجان ادامه داد: تا زمانی که جبهه کفر و حق پابرجاست، با همین مرامنامه حضرت زینب(س) پیروز میدان خواهیم بود. ایشان به همه ثابت کردند که فتح و ظفر مساوی پیروزی نیست و در جبهه حق، شکست یا پیروزی معنا ندارد، چنانچه این نکته برجسته را در ۸ سال دفاع مقدس نیز بارها تجربه کرده‌ایم که ظاهراً رزمندگان شکست می‌خوردند اما حضرت امام(ره) می‌فرمودند ما پیروز می‌دانیم.

حجت‌الاسلام سلیمانی با اشاره به سخنی از امام خمینی(ره)، بیان کرد: ایشان در جایی خطاب به رزمندگان فرمودند نه آن‌ها که نرسیده‌اند، شکست خورده‌اند و نه آن‌ها که رسیده‌اند، پیروزند. در جبهه حق، ماندن در صحنه مهم است. همچنین در جایی دیگر فرمودند شعار جنگ جنگ تا پیروزی غلط است، جنگ تا وقتی که کفر باقی است و حق در حال زیر دست و پا له شدن است ادامه دارد.

وی با تأکید بر اینکه ما با حضرت زینبی که حماسه‌ساز و تاریخ‌ساز شد، فاصله داریم، ابراز کرد: حضرت زینب کسی است که جهادش سخت‌تر و مصیبت‌هایش سهمگین‌تر است، اما در مواجهه با ابرقدرت زمان خود آنچنان در مقام مناظره و مهار شخصیت پوشالی و متکبر آن خلیفه فاسد این بحران سخت را مدیریت می‌کند.

حجت‌الاسلام سلیمانی اضافه کرد: اِنگاشت مصیبت‌زدگی حضرت زینب، اِنگاشت بسیار ظلم‌گونه‌ای نسبت به ایشان است. اگر قرار بود مصیبت ایشان را از پای درآورد نمی‌توانستند در این ۴۰ روز، بزرگترین حماسه تاریخ را برجا بگذارد، گرچه گرسنگی و تشنگی، باعث ضعف جسمی ایشان شده بود.

نقش فضای مجازی در بیان شخصیت حضرت زینب(س)

امام‌جمعه شهرستان لاهیجان، ویژگی‌های فضای مجازی را مدنظر قرار داد و گفت: در فضای مجازی رفرنس‌ها مفقود و محدود است و هرکس، هرچه می‌شنود و می‌بیند منتشر و برای دیگران باز ارسال می‌کند. از وظایف فعالان فضای مجازی این است که منابع و مطالب معتبر درمورد شخصیت حضرت زینب را استخراج و در اختیار جامعه قرار بدهند.

وی با تأکید بر اهمیت رسالت فعالان فضای مجازی، اظهار کرد: حضرت زینب با شخصیت حماسی خود، انقلابی در تاریخ ایجاد کرد. می‌دانیم یکی از القاب ایشان محدثه است، به معنی کسی که آنچه به زبان می‌گوید از عالم بالا دریافت می‌کند، در نتیجه کلامش قدرت دارد. مانند وقتی که در مجلس ابن زیاد می‌گوید «اَلْحَمدُللَّهِ الَّذي اَکْرَمَنا بِنَبِيِّهِ مُحَمَّد وَ طَهَّرنَا مِنَ الرِّجْسِ تَطْهيراً، واِنَّما يَفْتَضِحُ الفاسِقُ وَ يَکذِبُ الفاجِرُ، وَ هُوَ غَيْرُنا وَ الحَمْدُللَّهِ، ستايش خدای را سزاست که ما را به ‏وسيله پيغمبرش گرامي داشته و از پليدی به خوبی پاکمان گردانيد است، آن کسی که رسوا گردد بی‌شک و ترديد فاسق‏ است و آن‏کس که دروغ می‌گويد فاجر و تبهکار است، چنين کسی ما نيستيم و ديگران هستند خدا را شکر».

وی افزود: حضرت زینب آنچنان هوشمندانه و با ظرافت و با قدرت بیان سخن می‌گوید که ابن‌زیاد مبهوت می‌شود و چاره‌ای نمی‌یابد جز آنکه دستور می‌دهد سر مبارک امام حسین(ع) را بیاورند تا به این واسطه سخنان حضرت زینب را قطع کند. باید در نحوه صحبت و کلماتی که حضرت زینب در مجلس ابن‌زیاد و یزید بیان می‌کند تأمل کرد. ابتدای کلام، اصلاً احساسی صحبت نمی‌کند و روضه نمی‌خواند. هم در کوفه و هم در شام ابتدا با اقتدار صحبت می‌کند، تشخیص را به جمع بر می‌گرداند و بصیرت‌افزایی می‌کند، سپس روضه می‌خواند.

امام‌جمعه شهرستان لاهیجان بیان کرد: با وجود اینکه حضرت زینب از شام به مدینه تبعید شد، مدینه را هم با کار تشکیلاتی و گفتمان مقاومت تکان داد. در آنجا هم برای حضور ظالم و شهادت ولی‌خدا گریه کرد اما گریه‌ای که جریان‌ساز بود. زینب(س) معرکه به معرکه فاتح میدان‌ها شد و به همین دلیل اجازه ندادند که در مدینه بماند و ایشان را به مصر تبعید کردند. در آنجا نیز بسیاری از جنبش‌های انقلابی مصر و شمال آفریقا را هدایت کردند و این چنین نهضتی به راه افتاد که تا امروز نام امام حسین(ع) در جای جای جهان می‌درخشد.

وی افزود: تعداد در جبهه حق کم و در جبهه باطل زیاد است اما «للحق دولة و للباطل جولة، باطل همچون غبار جولانی دارد و بعد مضمحل می‌شود و فرو می‌نشیند ولی حق جریان‌ دارد و ادامه و بقا می‌یابد».

امام جمعه شهرستان لاهیجان در پایان گفت: در استان گیلان ظرفیت‌های فراوانی وجود دارد که به خوبی شناسایی و استفاده نمی‌شوند و این نیاز به روشنگری دارد. روشنگری که در آن توجیه و تضعیف نباشد بلکه تبیان و تکمیل باشد. انقلاب راهش را ادامه می‌دهد و جبهه حق چون کم است لذا ضرورت دارد باهم و در کنار هم کار شود.

در ادامه این مراسم، فعالان فضای مجازی استان گیلان با حضور و مداحی مداح اهل بیت، ابوذر بیوکافی به نوحه‌خوانی در رثای سرور و سالار شهیدان پرداختند.

حضرت زینب(س) قهرمان و حماسه‌ساز عرصه‌های مختلف بعد از عاشورا است

حضرت زینب(س) قهرمان و حماسه‌ساز عرصه‌های مختلف بعد از عاشورا است

حضرت زینب(س) قهرمان و حماسه‌ساز عرصه‌های مختلف بعد از عاشورا است

حضرت زینب(س) قهرمان و حماسه‌ساز عرصه‌های مختلف بعد از عاشورا است

انتهای پیام
captcha