نشست همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش متمرکز مازندران برگزار شد
کد خبر: 4088950
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۲۳:۱۲

نشست همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش متمرکز مازندران برگزار شد

نشست همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش متمرکز استان مازندران در سالن همایش اهل بیت (ع) ساری برگزار شد.

به گزارش ایکنا از مازندران، نشست همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش متمرکز استان مازندران نهم مهر ماه در سالن همایش اهل بیت (ع) ساری برگزار شد.

در این نشست حجت‌الاسلام لطیف صادقی، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه استان مازندران در باره انتظارات حوزه علمیه از مبلغان و مبلغات طرح امین استان مازندران، گفت: امام راحل فرمودند که در مسیر ارزش‌ها و منویات از وجود روحانیت استفاده شود و تحت هیچ شرایطی خود را بی نیاز از بهره‌مندی روحانیون نبینید.

وی افزود: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان یکی از بهترین اقدامات نظام است و به عنوان یک سند مترقی نقشه راهی برای رشد و تعالی نظام آموزش و پرورش و از موفق‌ترین اسناد بالادستی است که باید آن را اجرا کرد.

حجت‌الاسلام صادقی با بیان اینکه اجرای این سند با تعامل حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش به درستی محقق خواهد شد، تصریح کرد: مدارس باید فضای لازم برای تربیت و پرورش دانش‌آموزان را ایجاد کنند، لذا بخشی از برنامه‌های درسی باید به سمت اهداف پرورشی و تربیتی و آماده شدن دانش‌آموزان برای ورود به زندگی اجتماعی سوق داده شود.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه استان مازندران با ارائه این مطلب که مهم‌ترين هدف این سند تربیت نسلی مؤمن و انقلابی است، خاطرنشان کرد: احترام به والدین و صله رحم، احترام به بزرگ‌ترها و کمک به دیگران، اهل مسجد بودن و اهتمام به نماز جماعت، توان تطهیر نجاسات، اهتمام به فریضه روزه، کنترل نگاه و پرهیز از مال حرام، پوشش مردان و زنان و پرهیز از نامحرم از جمله بایدهای تعریف شده برای دانش‌آموزان در طرح امین است.

وی ادامه داد: تعلیم و تربیت دانش‌آموزان بر اساس مبانی تعلیم و تربیت اسلامی، تقویت باورها و رفتارهای دینی دانش‌آموزان، ارائه الگوی مناسب تربیتی و دینی برای سایر مدارس، توسعه فعالیت‌های دینی و تربیتی مدارس و جذب دانش‌آموزان مستعد و توانمند به حوزه‌های علمیه ‌مهم‌ترین اهداف ایجاد سازوکار طرح محمد امین است.

حجت‌الاسلام صادقی اظهار کرد: قرآن و عترت در تمام امور به عنوان الگوی تربیتی محور قرار بگیرد، اعتدال و میانه‌روی در تمام برنامه‌ها، تقدم تربیت بر تعلیم دانش‌آموزان، توجه و اهمیت دفاع از نظام و انقلاب و رهبری در برنامه‌ها، تداوم ممارست و تکرار در تربیت، استفاده از ابزارهای مختلف برای یادگیری و تمرین دانش‌آموزان، تعریف فعالیت‌های تربیتی شامل ابتدایی به شیوه توصیفی، راهنمایی به شیوه توصیف و ارائه برهان ساده و دبیرستان به شیوه توصیف و نهادینه شدن شاخصه‌های تربیتی برای مصونیت در محیط‌های مختلط، مانند دانشگاه از جمله این سیاست‌ها است.

وی به شرح وظایف مبلغان طرح محمد امین پرداخت و تشریح کرد: اقامه نماز جماعت در مدرسه، سخنرانی کوتاه بین نمازها و صبحگاه مدرسه، برگزاری کلاس‌های احکام، عقائد، اخلاق و...، برگزاری نشست‌های پرسش و پاسخ تحت عنوان نشست‌های گفتمان دینی، ارائه مشاوره مذهبی و تبلیغ چهره به چهره، اجرای طرح‌های مختلف قرآنی و اجرای طرح‌هایی برای ایجاد پیوند بین مدرسه، مسجد و منزل از جمله وظایف مبلغان طرح محمد امین در مدارس است.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه استان مازندران در ادامه افزود: برگزاری مسابقات علمی و فرهنگی و ورزشی برای معلمان و دانش‌آموزان، برگزاری نشست‌هایی ویژه مانند آموزش به خانواده‌های دانش‌آموزان و معلمان، برگزاری ویژه برنامه‌های مناسبتی انقلابی، ملی و مذهبی، برپایی، مدیریت و شرکت در اردوهای دانش‌آموزی و اجتماعات دانش‌آموزان، زمینه‌سازی جهت دیدار دانش‌آموزان با علمای شهر و استان، عیادت از دانش‌آموزان بیمار، واکسینه کردن دانش‌آموزان از آسیب‌های اجتماعی و فرقه‌ای، برپایی نمایشگاه کتاب، محصولات فرهنگی، مسابقات نقاشی و...، دیدار با خانواده معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان و ... از دیگر وظایف مبلغان طرح محمد امین به شمار می‌رود.

وی با اشاره به انتظارات از کمیته همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش، اذعان کرد: تخصیص اعتبار ستاد برای آموزش حضوری مربیان طرح امین بر اساس زیست‌بوم، تقدیر از مربیان طرح امین در روز معلم، فراهم ساختن زیرساخت‌های قانونی برای پیوند مدرسه مسجد و خانواده، ارائه راهکار برای از بین بردن نگاه متفاوت مدرسه و خانواده در امر تربیت، تغییر نگاه به مبلغ و مربی اعزامی، حضور مدیران و معلمان در نماز جماعت، برگزاری اردوی حوزه گردی جهت آشنایی دانش‌آموزان با حوزه‌های علمیه از جمله انتظارات از کمیته همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش است.

حجت‌الاسلام صادقی در پایان ادامه داد: معرفی دانش‌آموزان نخبه به حوزه‌های علمیه، برگزاری نشست‌های منظم با اولیاء دانش‌آموزان، استفاده از ظرفیت‌های حوزه علمیه در دو بخش استفاده از اساتید اخلاق برای کارمندان و کادر مدارس، فراهم ساختن زمینه حضور دانش‌آموزان در نماز جمعه، یکپارچه‌سازی اعزام مبلغان و ائمه جماعات و گروه‌های تبلیغی و پرهیز از موازی‌کاری، در اختیار گذاشتن فضای خالی جهت تأسیس مهد امین، توسعه مدارس امین نوع یک، تسهیل در راه‌اندازی مدارس معارف و بازنگری در ساعت کاری مبلغان طرح روشنا از دیگر وظایف کمیته همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش است.

انتهای پیام
captcha