حکایت قرآنیان نامداری که پشت در هفت‌خوان ضوابط جا ماندند
کد خبر: 3985688
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۲

حکایت قرآنیان نامداری که پشت در هفت‌خوان ضوابط جا ماندند

هیچ یک از نفرات ارسالی جدید آموزش و پرورش مازندران به وزارت‌خانه، پیامک تأییدیه مبنی بر امکان ثبت نام در آزمون را دریافت نکردند و عملا بسیاری از شایستگان و نامداران قرآنی استان، آزمون یکم مرداد را از دست دادند.

حکایت قرآنیان نامداری که پشت در هفت‌خوان ضوابط جا ماندندبه گزارش ایکنا از مازندران، روز‌ها از پی روز‌ها گذشت و سرانجام به روز‌های پایانی تیر و آغازین مرداد رسیدیم. مردادی که قرار است در نخستین روز آن آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی، نیرو‌های طرح امین و معلمین قرآنی برگزار شود. لازم به ذکر است این آزمون پیش از این دو بار به تعویق افتاده بود و پس از لغو برگزاری در روز‌های ۱۸ و ۲۵ تیر، سرانجام به روز اول مرداد موکول شد.

از بین سه گروه مشمول این آزمون، دو گروه نخست با شرایط و ضوابط نسبتا روشن و آسانی مواجه بوده و به راحتی تأییدیه‌های لازم را برای ورود به آزمون دریافت کردند. اما باز هم این گروه سوم یعنی معلمین قرآنی بودند که با هفت‌خوان ضوابط و مقررات عجیب و غریب اداری مواجه شده و بسیاری از ایشان علی‌رغم همه‌ی تلاش‌ها از ورود به این آزمون جا ماندند.

یک هفته پیش بود که ایکنا مازندران در خبری با عنوان: «روند تأیید پرونده استخدامی مربیان قرآنی تسهیل شد»، از قول مدیر کل آموزش و پرورش مازندران ذکر شده بود که ایشان روز‌های شنبه و یکشنبه‌ی هفته‌ی آینده پرونده‌های باقی‌مانده را بررسی کرده و با مسئولیت خود و با تساهل بیشتر واجدین شرایط را تأیید خواهند کرد. این خبر حتی در سایت رسمی اداره کل و وزارت آموزش و پرورش نیز بازتاب داشت.

اما جالب است بدانید که در عمل علی‌رغم ادعای ارسال اسامی نفرات جدید به وزارتخانه، هیچ یک از این نفرات پیامک تأییدیه مبنی بر امکان ثبت نام در آزمون را دریافت نکرده و موفق به ثبت نام در آزمون نشدند! یعنی عملا همه‌ این نفرات که بسیاری از شایستگان و نامداران قرآنی استان نیز در بینشان هستند، آزمون یکم مرداد را از دست دادند.

حکایت معلمین قرآن و این آزمون استخدامی، قصه‌ پرغصه‌ای است، اما در این گزارش قصد داریم اجمالا مواردی از عملکرد سؤال‌برانگیز و انتقادآمیز اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران را مطرح کنیم؛

- بخشنامه‌ اولیه‌ این طرح در روز‌های پایانی اردیبهشت‌ماه از سوی وزارت به ادارات کل ارسال شد. اما سؤال اینجاست که چرا تصمیم مدیر کل مبنی بر تسهیل شرایط جذب معلمین قرآنی، حدود دو ماه بعد یعنی در روز ۲۳ تیر اتخاذ شده و تازه روز یکشنبه ۲۷ تیر یعنی ۵ روز مانده به برگزاری آزمون، اسامی واجدین شرایط به وزارتخانه ارسال شد؟! آیا این امکان وجود نداشت که چنین اقدامی زودتر انجام شود؟ واقعیت این است که عدم پیگیری بعدی اداره کل آموزش و پرورش مازندران از وزارتخانه و جهاد دانشگاهی (به عنوان مجری برگزاری آزمون) جهت ثبت نام این افراد در آزمون، این فرضیه را تقویت می‌کند که این ارسال دیرهنگام اسامی، آگاهانه و صرفا با هدف بستن دهان منتقدان و انداختن توپ به زمین وزارتخانه انجام شده است.

- در شرایطی که شیوه‌ اجرای بخشنامه در اختیار استان‌ها بوده و بسیاری از ادارات کل با توجه به نیاز فراوان موجود و درک سخت‌گیرانه بودن برخی از جزئیات موجود در بخشنامه، شرایط سهل‌تری را برای جذب معلمین قرآنی قائل شدند، چرا آموزش و پرورش مازندران چشم بر همه‌ نیاز‌ها و شایستگی‌ها بست و اینگونه دیرهنگام و بدون انعطاف نسبت به اجرای این بخشنامه اقدام کرد؟ بنا بر شنیده‌ها استانی مانند فارس چند صد نفر از معلمین قرآن را در این آزمون شرکت داده است. خوب است مسئولان اداره کل آموزش و پرورش مازندران اعلام کنند که مجموعا چند نفر از معلمین قرآن در سطح استان در این آزمون شرکت داده شده‌اند؟

- همه‌ شرکت‌کنندگان در آزمون باید فرم تعهدنامه‌ای را امضا کرده و در روز آزمون تحویل دهند، مبنی بر اینکه چنانچه هر زمان ثابت شود که واجد شرایط شرکت در این آزمون نبوده‌اند، از ادامه‌ مراحل استخدامی حذف می‌شوند. با توجه به این موضوع، آیا بهتر نبود اداره کل اجازه‌ی شرکت در آزمون را به متقاضیان بیشتری می‌داد تا کسی از شایستگان و صاحبان حق این فرصت را از دست ندهد؟ بدیهی است چنانچه کسی صاحب حق نبود طبق تعهدنامه‌ امضا شده در هر زمانی می‌توانست از ادامه‌ فرآیند استخدام حذف شود. اما حال که بسیاری فرصت شرکت در آزمون را از دست داده‌اند، مشخص نیست دیگر چه زمانی می‌توانند دوباره این فرصت را پیدا کنند.

- وقتی صرفا از دریچه‌ مقررات خشک اداری به این بخشنامه و مقوله‌ جذب نیرو نگریسته شود، طبیعی است که بسیاری افراد با اسناد و مدارک ساختگی یا حتی واقعی واجد شرایط تشخیص داده می‌شوند که اصولاً توانمندی پایینی دارند و یا در مقابل، شایستگان بسیاری نیز از فرآیند جذب باز می‌مانند. اداره کل می‌توانست در یک تدبیر داخلی و با هدف جذب کیفی نیرو، ابتدا با مصاحبه میزان توانایی متقاضیان را در زمینه‌ی تدریس قرآن سنجیده و سپس نسبت به ارسال اسامی افراد توانمند و شایسته اقدام کند؛ که اگر چنین می‌شد دیگر شایستگان جا نمی‌ماندند و در مقابل افرادی که بویی از تدریس قرآن نبرده بودند نیز از این فیلتر رد نمی‌شدند؛ که متأسفانه اکنون در بسیاری از موارد این اتفاق افتاده است. یعنی بعضی از تأییدشدگان کسانی هستند که به عنوان منشی یا دفتردار در دارالقرآن‌ها مدتی مشغول به کار بوده‌اند و صرفا به سبب داشتن ساعت کار بالا اکنون در فرآیند جذب هستند، حال آن که مربیان و مدرسان هم‌دوره‌ی آنان از شرکت در آزمون بازمانده‌اند! چقدر عادلانه و قانونی!

در پایان باید گفت اقدام دیرهنگام اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران در ارسال اسامی معلمین قرآن، این بیت از مرحوم شهریار را به یاد می‌آورد:
«نوشدارویی و بعد از مرگ سهراب آمدی
سنگدل، این زودتر می‌خواستی حالا چرا!»

با همه‌ این اوصاف، همچنان امیدواریم اداره کل در روز‌ها و هفته‌های آینده با کمی دلسوزی، سرعت عمل و چابکی بیشتر، وضعیت استخدامی این افراد جامانده را پیگیری کرده و به وعده‌ی خود مبنی بر تسهیل فرآیند جذب معلمین قرآنی عمل کند.

ایکنا آماده دریافت پاسخ مسئولان درباره مطالب مطرح شده است.

انتهای پیام
captcha