فاطمه(س) شناخته ترین شخص در توصیفات نبوی است
کد خبر: 3698066
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۳
یادداشت وارده/

فاطمه(س) شناخته ترین شخص در توصیفات نبوی است

کانون خبرنگاران نبأ ــ فاطمه(س) شناخته ترین شخص در توصیفات پیامبر(ص) بود که درباره او می‌فرمود «پاره تن، عزیزترین افراد نزد من، نور چشم، میوه دل، قلب من، محبوب ترین و فدایش گردد پدرش و...» کافیست که بیشتر به سخنان گهربار حضرت رسول مراجعه شود تا که جایگاه حضرت زهرا(س) را بیشتر بشناسیم.

فاطمه(س) شناخته ترین شخص در توصیفات نبوی است

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد ادریسی، محقق و پژوهشگر حوزوی یادداشتی نوشته است که در ادامه می‌خوانید:

اختلاف در اینکه چه کسی بیشتر دیگری را دوست دارد بهترین اختلاف دنیاست. هيچ عقيده‌اي برتر از شيعه نيست اما يك شيعه بايد بداند كه هر انسان سری دارد و هر سری مغزی و در هر مغزی عقيده‌ای هست و هر عقيده‌‌ای نيز مقدّساتي دارد، هرگز سعي نكنیم سری را سرسری بگيريم يا مغزی را شستشو دهيم يا به مقدّساتی اهانت كنيم.

 کافیست که عقيده‌ برتر را درست مطرح كنیم، آنگاه آنهایی را كه شيعه نيستند در فضاي محكمه‌ وجدان رها كنیم و برویم، آن هنگام كه در برابر وجدان خويش شرمنده شدند، خواهيد ديد كه چگونه با سر و مغز و دل روشن ‌شده، به مقدّسات خود پشت می كنند و به دنبال عقيده‌ برتر می دوند و نه تنها به اصل انتخاب و آزادی اکتفا نمی کنند بلکه حتی با اختیار کامل، انتخاب احسن خواهند داشت تا ضرر نکنند.

 به وجوه مختلفی که غیر قابل رد هستند، شیعه هستیم؛ جهت اول اینکه به طور مستقیم امامان ما از طرف خداوند انتخاب شدند و نه غیر مستقیم و جهت دوم اینکه معلم آنها خدا بوده است و آنها عالم ترین مردم هستند و جهت سوم عصمت، البته برای سه گروه بیان ها لازم است که متفاوت باشد که یک دسته، افرادی هستند زنده دل و پیروان ثقلین و گروه دیگر لجوجان و معاندان و گروه سوم، عموم مردم از هر کیش و دینی که هستند.

یک سوال و جواب و چندین دلیل برای برتری حضرت زهرا(س)

بهترطلبی در ذات انسان است، وجود یک الگو برای انسان ها که بهترین باشد، ضروری است و حضرت زهرا بهترین زنان این عالم است.

 ممکن است گفته شود که دلایل شما چیست؟ جواب این است: به دلایل مختلف که یک، عقلی است و دوم نقلی و هر دو با هم وحدت و تناسب دارند و گرچه مکانت او در حد احصاء نیست و این خداست که برخی را بر برخی دیگر برتری داد، اما به صورت کوتاه دلایل این است که به دو شکل می توان مطرح کرد، نخست اینکه: به صورت اجمالی و فهرست وار از اسباب و صفات روحی و نسبی بگوییم و از احسان، عدالت، سخاوت ها، زهد،  ایمان، علمیت ها و... سخن گفته شود و دوم اینکه: دلایل تفصیلی بیان شود و شایسته همین است اما در اینجا تنها به شکل اول که اجمالی است، چند دلیل مطرح می کنیم:

 اول: برای حضرت زهرا(س) عصمت ثابت شده است، درحالی که دیگر زنان این عالم معصوم نبودند و نیستند و فهم عقلایی می گوید که از هر نظر معصوم بر غیر معصوم برتری دارد.

دوم: خدا در قرآن آیاتی همچون آیه مودت و آیه مباهله و... را برای افضلیت و مدح او بیان فرموده است و درحقیقت مداح حضرت فاطمه(س) بعد از خدا و رسول دیگر ائمه(ع) بودند.

سوم: روایات و نصوص خاص فراوانی درباره برتری ایشان در منابع علمی اسلام موجود است.

 چهارم: پیامبر اسلام(ص) پدر بزرگوار ایشان است و حضرت علی(ع) همسر او و حسنین(ع) فرزندان او هستند و ام ابیها لقب دارد و در شوهرداری و خانه داری و بچه داری و...نمونه و اسوه بود و حضرت فاطمه(س) حجت الحجج است.

پنجم: اقوال مطابق فطرت و بیانات از سر اخلاص ویژه ای که داشت و سیره و سبک زندگی او بیانگر شایسته عنوان برتری و عقیله را برای او دارد.

ششم: محور حدیث تعظیم و تکریم شده کساء و خود از اهل کساء بود.

هفتم: دشمنی با او دشمنی با خداوند و اطاعت از او اطاعت از خداوند است و به بیانی دیگر هرکس خدا را اطاعت کند و حضرت را عصیان کند اعمال او بی فایده است چون او غیر از آنچه خدا فرموده است، هیچ نمی گوید.

هشتم: برای تثبیت امر ولایت از هیچ کاری فروگذار نبودند تا بهانه از بهانه گیران گرفته شود.

و نهم: با مرگ عادی از دنیا نرفت و شهیده است.

 فاطمه شناخته ترین شخص در توصیفات پیامبر(ص) است

از زخم زبان ها و ابتر گفتن های سرزنش آلود که بگذریم  میرسیم به حسادت ها که بر پیامبر بسیار بود و از ابتدا تا انتهای رسالت و حتی تا بعد از وفات رسول اکرم(ص) ادامه یافت و می گفتند که چرا او باید عمویش سیدالشهدا باشد و پسر عمویش جعفر طیار در جنان و پسر عموی دیگرش بزرگ الاوصياء و نوه هایش سيد جوانان اهل بهشت و خودش سیدالانبياء و دخترش فاطمه سيده النساء جهان شود و می گفتند اصلاً چرا باید معیار و میزان، فاطمه باشد؟!

 فاطمه شناخته ترین شخص در این عالم به توصیف پیامبر(ص) بود که درباره او می فرمود «پاره تن، عزیزترین افراد نزد من، نور چشم، میوه دل من، قلب من، محبوب ترین، فدایش گردد پدرش و...» کافیست که بیشتر به سخنان گهربار رسول اکرم(ص) مراجعه شود تا که جایگاه حضرت فاطمه(س) را بیشتر بشناسیم.

به شخصیت هویت بخش نیازمند هستیم

گرچه کم و قصه ای پرغصه است، اما باید گفت که در کتب مربوط به شیعه و سنی درباره هیچ زنی به اندازه حضرت زهرا(س) کتاب، سخن و مناظرات نوشته و گفته و برگزار نشده است؛ لذا این جایگاه، مقام، عظمت، جلال و شكوه حضرت زهرا(س) را نشان می دهد که اینگونه مورد تکریم و تعظیم و مورد توجه قرار می گیرد و این تاریخ است که به شخصیتی هویت بخش همچون حضرت فاطمه(س) نیازمند است.

او بهانه خلقت است، پس اعتصام داشته باشیم و بگذار تا که امید ما به حضرت زهرا(س) باشد که ما را در بین دوستداران خود جای دهد و بگذار تا که اعمال خوب خود را نزد او به امانت بگذاریم و ثواب آنها را به او هدیه دهیم و روشن است که باید از اهل بیت عصمت و طهارت(ع) مخصوصاً حضرت زهرا(س) همچون فرزندی که از بیانات مادر خود تبعیت دارد، متابعت کنیم و همچون شاگردی که پيروی از استاد خویش دارد، تابع آنان و او باشیم و گرچه مودت لازم اما کافی نیست و تنها مودت اهل بيت(ع) نشان از تمسک و پيروی از آنان نيست بلکه باید در زندگی تابع حضرت فاطمه(س) و از او پیروی داشته باشیم.

 نکته مهم این است که پاسداشت حرمت آگاهی در اتصال به امامت است و در کتاب دلائل الامامه صفحه 33 اینگونه از حضرت فاطمه(س) می خوانیم که:

«وطاعتنا نظاما للملّة و إمامتنا أماناً من الفرقه» یعنی، خداوند برای سامان یافتن امت و یکپارچگی آن، نخ تسبیحی قرار داد که دانه ها را به هم وصل می کند و آن پیروی از ما است و برای امنیت شما از پراکندگی، امامت ما را قرار داد.

علیرضا برومند

انتهای پیام

captcha