پیشنهاد یک پیشکسوت در مورد مدیریت قرآنی کشور
کد خبر: 3817638
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۱

پیشنهاد یک پیشکسوت در مورد مدیریت قرآنی کشور

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ عضو اتحادیه مدغم کشوری با ارائه پیشنهاد در نحوه مدیریت قرآنی در کشور، گفت: اوقاف صرفاً متولی مسابقات قرآنی در استان‌ها و کشور و بین‌الملل، سازمان دارالقرآن صرفاً متولی آموزش عمومی و تخصصی و وزارت فرهنگ و ارشاد نیز متولی امور هنری قرآن باشد تا موازی‌کاری پیش نیاید.

پیشنهاد یک پیشکسوت  در نحوه مدیریت قرآنی کشورحسن سلطان‌پناه، عضو اتحادیه مدغم کشوری و نائب رئیس اتحادیه قرآنی مازندران در گفت‌وگو با ایکنا از مازندران با اشاره به نابسامانی‌های مدیریت فعالیت‌های قرآنی در کشور، اظهار کرد: مشکل مدیریت فعالیت‌های قرآن در وجود شورای توسعه قرآنی نیست بلکه مشکل در نوع همکاری اعضای شورا و عدم تقسیم وظایف دستگاه‌ها در حوزه قرآن است.
وی افزود: چون سه دستگاه  بزرگ سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان دارالقرآن غالب فعالیت و حیثیت و بقایشان در گرو فعالیت‌های قرآنی است و بودجه‌هایی در این راستا به آن‌ها واگذار می‌شود، حاضر به عقب‌نشینی از این حوزه نیستند، تنها راه چاره تقسیم حوزه فعالیتی است.
عضو اتحادیه مدغم کشوری با ارائه پیشنهاد در حوزه قرآنی در کشور، تصریح کرد: اوقاف صرفاً متولی مسابقات قرآنی در استان‌ها و کشور و بین‌الملل، سازمان دارلقرآن صرفاً متولی آموزش عمومی و تخصصی و وزارت فرهنگ و ارشاد متولی امور هنری قرآنی باشد تا موازی‌کاری پیش نیاید.
وی با بیان اینکه وجود دو دستگاه به دو روش در صدور مجوز فعالیت در حوزه قرآن مشکل‌ساز است، ادامه داد: مؤسسات باید همگی زیر نظر اتحادیه تخصصی خودشان باشند و مجوزهای خود را مثل سایر اتحادیه‌ها و اصناف از اتحادیه مجموعه خود دریافت کنند. 
سلطان‌پناه با بیان اینکه مؤسسات قرآنی باید به دو گروه مؤسسات فرهنگی قرآنی زیر نظر سازمان دارالقرآن و و مؤسسات هنری قرآنی زیر نظر ارشاد فعالیت داشته باشند، گفت: در این صورت هر دستگاهی در حوزه خودش بودجه می‌گیرد به‌عنوان مثال؛ نقاشی تذهیب، منبت و هنرهای تجسمی، تئاتر، شعر،  فیلم و مقاله و عکس با موضوعات قرآنی  بر عهده وزارت ارشاد باشد و آموزش تجوید، تفسیر، روخوانی و روان‌خوانی،  صوت و لحن، حفظ، روش تدریس، آموزش داوری و ابتهال و تواشیح و تربیت مربی قرآن بر عهده سازمان دارالقرآن‌الکریم و برگزاری مسابقات و محافل در رشته‌های مختلف و در سطح شهرستان‌ها، استان، کشور و بین‌الملل  بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه قرار گیرد.
این پیشکسوت قرآنی‌ افزود: موسسات نیز بازوی اجرایی این سه دستگاه ایفا نقش کرده و آن‌ها هم به دو دسته موسساتی با موضوع هنری قرآنی با مجوز ارشاد و موسسات با موضوع فرهنگی قرآنی با مجوز سازمان دارالقرآن و اتحادیه‌ها هم  دو دسته می‌شوند، اتحادیه قرآن و عترت و اتحادیه قرآن و هنر.
سلطان‌پناه با بیان اینکه، این نوع تقسیم کار از تداخل کاری فعالان قرآنی، جلوگیری می‌کند، گفت: حوزه هنری قرآنی با حوزه فرهنگی قرآنی هم جدا می‌شود و موسسات مجبور می‌شوند یکی از این دو حوزه را انتخاب و تغییر مجوز پروانه دهند.
وی افزود: باید برای فعالیت‌ در حوزه قرآنی باید نیاتمان را خالص کنیم و خودمان را در محضر خدا بدانیم و از جایگاهی که در حوزه قرآنی داریم برای غنی‌تر کردن فرهنگ قرآن در جامعه تلاش کنیم نه اینکه به غنی کردن جیبمان بیندیشیم و نسبت به فقر فرهنگ قرآنی در جامعه بی‌تفاوت باشیم.
انتهای پیام
captcha